Premier League - Megütött egy Villa-játékost a Birmingham City pályára berohanó szurkolója - videó
Megütött egy Villa-játékost a Birmingham City pályára berohanó szurkolója - videó
Fotó: independent.co.uk

Megütött egy Villa-játékost a Birmingham City pályára berohanó szurkolója - videó

Takács MártonTakács Márton
2019/03/10 19:19

Egy pályára beszaladó szurkoló mérkőzés közben ütötte meg Jack Grealish-t, a vendég Aston Villa csapatkapitányát a Birmingham elleni angol másodosztályú városi rangadón.

A 1-0-s Villa-sikerrel végződő meccs 10. percében történt az incidens, a hazai "drukker" a pályára rohant és alattomosan, hátulról érkezve ütött ököllel a teljesen meglepődött és a füvön elterülő középpályás arcába, mielőtt a biztonságiak leterítették és levitték a gyepről. Grealish néhány másodperc elteltével folytatni tudta a találkozót, sőt, később ő szerezte a győztes találatot. A West Midlands-i rendőrség később azt közölte, hogy a magáról megfeledkezett férfit őrizetbe vették.

Az Aston Villa az alábbi közleményt tette közzé a hivatalos honlapján:

"Az Aston Villa fel van háborodva a Jack Grealish-t ért gyalázatos támadás miatt, ami a mai mérkőzésen történt. Azzal, hogy egy pályára berohanó szurkoló gyáván inzultált egy játékost, átléptünk egy határt, ez egy példátlan eset az angol futballban.  

Bízunk abban, hogy az elkövetőre lecsap a törvény ereje, és a hatóságok kivizsgálják a sajnálatos incidens körülményeit. 

Azzal talán a városi rivális, egyben barát Birmingham City is egyetért, hogy a játékosok biztonsága mindennél előbbre való."

Gary Neville, a Manchester United korábbi Bajnokok Ligája-győztes jobbhátvédje, a Sky Sports szakértője azt írta az esetről a Twitteren, hogy "a klub óriási büntetésre számíthat elrettentő például. Pontlevonás vagy tíz zártkapus meccs is elképzelhető." Ez mondjuk önmagában még nem oldaná meg a biztonsági személyzet figyelmetlenségéből adódó problémákat.


Hozzászólások