Premier League - Még tovább csúszik a Tottenham stadionprojektje
Még tovább csúszik a Tottenham stadionprojektje
Fotó: Europress/AFP

Még tovább csúszik a Tottenham stadionprojektje

Németh DánielNémeth Dániel
2019/01/09 19:40

Leghamarabb márciusban kerülhet sor a Tottenham Hotspur új stadionjának átadására - jelentette be szerdai közleményében a klub. Az új White Hart Lane Stadiont eredetileg szeptemberben kellett volna átadni, azonban biztonsági problémák miatt azóta is a Wembley-ben játsza hazai mérkőzéseit a londoni klub.

"Az egyetlen hely Londonban, ahol Bajnokok Ligája mérkőzést láthat" - pár hónapja ezzel a szlogennel hirdette belépőit a Tottenham. Elsőre ütős szövegnek tűnt, hiszen az üzenet egyszerre szólt a saját szurkolóknak és szúrt oda a jobb híján Európa-ligában induló Chelsea-Arsenal kettősnek. Ma már inkább mulatságosnak tűnik a stadion körüli problémák ismeretében.

spurs-poster.jpg Fotó: internet

Először 2018 februárjában jelentek meg a csúszással kapcsolatos hírek, amikor Daniel Levy, a klub elnöke elismerte, hogy az időjárási körülmények miatt nem a tervezett ütemben haladtak az építési munkálatok. Ennek ellenére bíztak abban, hogy szeptemberben átadhatják a stadiont, azonban egy augusztusi teszten kiderült, hogy gond van a biztonsági rendszerrel.

Azóta több lehetséges időpontról lehetett hallani, többek között a január 13-i Manchester United elleni mérkőzés is a jelöltek között volt, de jelenleg úgy áll a helyzet, hogy legkorábban március 16-án nyithatják meg a Tottenham új otthonát. Elméletben akár március 2-án átadhatnák a stadiont, viszont az nem túl valószínű, hogy egy észak-londoni rangadóval avatják fel a helyet.

"Szeretném megragadni az alkalmat, hogy elnézést kérjek a szurkolóktól, egyúttal köszönetet mondjak a türelmükért. A stadionismertetőn kapott visszajelzések nagyszerűek voltak, újabb erőt adtak nekünk, hogy mindenkinek különleges meccsélményt biztosíthassunk" - írta közleményében Levy, aki azt is megígérte, a következő hetekben még több információt biztosítanak a tervekről.

A klub közleményéből kiderül, hogy a Watford (január 30.), Newcastle United (február 2.), a Leicester City (február 10.) elleni angol bajnoki fordulók, illetve a Borussia Dortmund (február 13.) elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre a Wembley-ben kerül majd sor. Csakúgy, mint az FA-kupa ötödik fordulójára, amennyiben a Tottenham továbbjut a sorozatban és hazai mérkőzést kap.

075_pezzali-notitle171028_npQae.jpg Fotó: Europress/AFP  

Adja magát a kérdés, engedélyezheti-e az Európai Labdarúgó-szövetség, hogy a Tottenham a Wembley-n kívül más stadionban lépjen pályára a hazai meccsein. Bár sok tekintetben elég merevek a szövetség szabályai, ezen a téren megengedőbbnek tűnik az UEFA. Közleményében legalábbis nem zárta ki, hogy amennyiben játékra alkalmas lesz, az új White Hart Lane legyen a helyszín.

"Az UEFA szoros kapcsolatban marad a Tottenhammel, hogy megvizsgálja a lehetőségét, hogy az UEFA-eseményt az új stadionban rendezhessék ebben az idényben, amennyiben a klub továbbjut a következő fordulóba." Idő még van, a BL-negyeddöntőkre április 9-én és 10-én, a visszavágókra április 16-án és 17-én kerül sor. Addig azonban el is kell jutni, márpedig a Dortmund nem ígérkezik könnyű ellenfélnek.

via telegraph

Hozzászólások