Premier League - LeBron Jamesszel szállhat harcba Mbappéért a Liverpool
LeBron Jamesszel szállhat harcba Mbappéért a Liverpool
Fotó: Europress/AFP

LeBron Jamesszel szállhat harcba Mbappéért a Liverpool

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/03/24 11:40

Kylian Mbappe jelenleg a világ egyik legjobb és a legkapósabb futballistája. A francia ráadásul nem csak a szurkolók között számít hatalmas kedvencnek, hanem több más sportoló, köztük az igazán nagynevűek is kifejezték már csodálatukat iránta. Legutóbb éppen LeBron James, az NBA jelenlegi legnagyobb sztárja beszélt Mbappéról a szigetországi sajtó ennek örömére pedig gyorsan össze is hozta a PSG jelenlegi játékosát a Liverpoollal, ahol James részvényes. 

LeBron James 2011-ben lett részvényese a Liverpoolt működtető gazdasági társaságnak, miután a Fenway Sports Group és James cége, az LRMR Branding and Marketing üzlettársak lettek. A Los Angeles Laker sztárja a hírek szerint 2%-os részesedéssel rendelkezik, ám szerepe megnőhet a következő idénytől kezdve, mégpedig a NIKE sportszergyártó cég érkezésével. Mint ismeretes a 2020-2021-es idényt a Pool már nem a jelenlegi mezszponzorával, a New Balance vállalattal kezdi meg, hanem a NIKE-val, ahol LeBron James több, mint egy szponzorált atléta. James-nek saját márkája van a vállalaton belül, olyan, mint Michael Jordannek. 

És itt jön a párhuzam: Mbappé csapatának, a PSG-nek jelenleg a Jordan-brand a mezszponzora, a NIKE vezetői pedig úgy gondolják, hogy ugyanezt megjátszhatnák a Liverpool esetében is, csak itt értelemszerűen James brandjével képviseltetné magát az oregoni sportszergyártó. A pletykák szerint a NIKE nagy szerepet szán James-nek, aki egyrészt a marketingbe és dizájnba is beleszólást kapna, de emellett várna még rá egy jóval nagyobb feladat is. A NIKE ugyanis az ő segítségével szeretné elérni, hogy a Liverpool megszerezze Kylian Mbappét. James és a fiatal francia amúgy jó barátságot ápol, többször találkoztak már egymással az utóbbi évek során. 

Természetesen a francia világbajnokra a Liverpool tulajdonosainak is fáj a foga, de ahogy mondani szokás vannak ezzel így egy páran, többek között a Real Madrid is el tudná képzelni a soraiban a világklasszis csatárt. Viszont itt jön képbe a NIKE. Míg a Real Madrid főszponzora az Adidas, addig a PSG és a Liverpool már a NIKE családhoz tartozik, ahogy Mbappé is. Ez pedig megkönnyítheti az esetleges üzletet, főleg, ha a sportszergyártó óriás is beleteszi a maga részét a közösbe.  Amit bizonyára nem bánna a Fenway Sports Group sem, ugyanis Mbappé ára igen borsos, a mértékadó Transfermarkt jelenleg 200 millió euróra taksálja az értékét.

James eltökélt a Liverpool jövőjével kapcsolatban. Amióta részvényese lett a klubnak, úton útfélen hangoztatja, hogy mennyire fontos számára a Mersey-parti alakulat. Természetesen meccsen is járt már az Anfielden, hiszen egyrészt azért ezt így illik, másrészt LeBron komolyan szereti a focit. Ezt nemrég egy Instagram kérdezz-felelek során is bizonyította. Az ominózus "Q&A" során az egyik követője arról érdeklődött, hogy ki a kedvenc játékosa a kosaras sztárnak. James első válasza ez volt: 

"Először is, a Liverpool teljes csapata. Így egyszerűen! Minden játékos a Liverpoolból. De vannak még kedvenceim: Mbappé, Neymar, Cristiano Ronaldo. Ezek a srácok legendák. Szeretem őket. Csak, hogy néhányat említsek."

Azért azt nem árt megjegyezni, hogy a három kiemelt játékos mindegyike a NIKE család tagja. De ez biztos csak a véletlen műve. 


Hozzászólások