Premier League - Leáll a Premier League április elejéig
Leáll a Premier League április elejéig
Fotó: Europress/AFP

Leáll a Premier League április elejéig

Takács MártonTakács Márton
2020/03/13 13:14
Az Angol Futball-liga (EFL) a pénteki rendkívüli ülésén arról határozott, hogy a labdarúgó Premier League összes mérkőzését elhalasztják április 4-ig.
A koronavírus-járvány viharos terjedése miatt április 3-ig nem rendeznek mérkőzést a Premier League-ben, és minden egyéb professzionális bajnokságban sem. Az angol labdarúgó-bajnokság irányítóinak tervei szerint a bajnokság április 4-től folytatódnak az akkori orvosi tanácsok és a megfelelő feltételek figyelembevételével. 

Az EFL a bejelentéssel együtt közölte, hogy a lépést azután tették meg, miután több klub is jelentett koronavírusos fertőzöttet.

"A szüneteltetés a Premier League mellett a másod-, harmad- és negyedosztály mérkőzéseire, valamint a korosztályos találkozókra is vonatkozik" - írta közleményében a labdarúgóliga. Hozzátette, "a döntést nem volt könnyű meghozni, de az EFL-nek az a feladata, hogy mindenekelőtt a játékosok, a szakmai stábok és a szurkolók egészségét tartsa szem előtt, figyelembe véve a kormányzat intézkedéseit a járvány megfékezésére".


Csütörtökön derült ki, hogy az Arsenal vezetőedzője, Mikel Arteta megfertőződött az újfajta koronavírussal (SARS-CoV-2). A londoni klub a tegnap esti közleményében jelezte, hogy a spanyol tréner már karanténba is került. Ez az első ismert koronavírusos fertőzés a Premier League-ben. Az Arsenal csütörtök este bejelentette továbbá, hogy az egyesület első csapata játékosainak, több alkalmazottjának, az edzői stáb tagjainak is izolálniuk kell magukat.

A közleményben idézték Mikel Artetát, aki sajnálatának adott hangot. Mint írta, nem érezte jól magát, ezért végeztette el a koronavírus-tesztet, amely pozitív lett. "Amint lehet, visszatérek a munkába"  - tette hozzá.

Az Arsenal menedzsere is megfertőződött a koronavírussal | Hosszabbítás

Megfertőződött az újfajta koronavírussal (SARS-CoV-2) az Arsenal vezetőedzője - közölte az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő londoni klub, hozzátéve, hogy Mikel Arteta már karanténba is került. Ez az első ismert koronavírusos fertőzés a Premier League-ben. Az Arsenal csütörtök este bejelentette továbbá, hogy az egyesület első csapata játékosainak, több alkalmazottjának, az edzői stáb tagjainak is izolálniuk kell magukat.


Rajta kívül a Chelsea játékosánál, Callum James Hudson-Odoinál is diagnosztizálták a betegséget. A Manchester City védője, Benjamin Mendy is önkéntesen karanténba vonult, miután az egyik hozzátartozója a koronavírus tüneteivel kórházba került. Ezután az Everton labdarúgóklub jelentette be péntek délelőtt, hogy minden tagja önkéntes karanténba vonul, mert az egyik játékos koronavírusos tüneteket produkált. Majd az AFC Bournemouth hozta nyilvánosságra, hogy a klub kötelékébe tartozó öt személyen jelentkeztek a koronavírus tünetei, egy játékosnál és négy stábtagnál. Az említett labdarúgó a kapus, Artur Boruc, aki negyedmagával már önkéntes karanténba vonult. A klub közleménye hangsúlyozza, csupán elővigyázatosságról van szó, a koronavírus-teszteknek még nincs meg az eredménye.

Koronavírusos a Chelsea focistája | Hosszabbítás

Megfertőződött az újfajta koronavírussal (SARS-CoV-2) Callum Hudson-Odoi, a Chelsea labdarúgója - jelentette be az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő londoni klub, jelezve, hogy a 19 éves játékos már karanténba került. Ő az első ismert koronavírusos futballista a Premier League-ben. Hudson-Odoinál már hétfőn jelentkeztek a megfázás tünetei, azóta nem edzett.


Ezen esetek után döntöttek úgy, hogy három hétre leáll az angol futball.

Hosszabbítás + MTI


Hozzászólások