Premier League - Lampard visszatérhet a Chelsea kispadjára
Lampard visszatérhet a Chelsea kispadjára
Fotó: Europress/AFP

Lampard visszatérhet a Chelsea kispadjára

Klein RékaKlein Réka
2019/04/26 11:03

Maurizio Sarrinak nehéz első szezont kell kibírnia a Chelsea-nél. Bár az Európa Ligában elődöntőt játszanak az Eintracht Frankfurt ellen, a bajnokságban pedig jelenleg a negyedik helyet foglalják el, aminek megtartása csak rajtuk fog múlni, csalódást keltő szezon volt.

Sarrit, csakúgy, mint elődjeit Jose Mourinhot és Antonio Contet, frusztrálta a lendület hiánya az átigazolási piacon, és a nehézkes kapcsolat számos játékossal. A 60 éves menedzsere állítólag a nyáron visszatérne Olaszországba, és kevesen lepődnének meg, ha még egy szezont a Stamford Bridge-n töltene.

A Chelsea-nek tehát szüksége van egy megoldásra, ami akár Frank Lampard is lehet. A 40 éves Chelsea legenda első szezonjában feljutás közelben tartotta a Derby Countyt, de a visszatérés lehetősége mindkét fél számára kedvező lenne.

A Watford menedzsere Javi Garcia és a Wolverhamptont dirigáló Nuno Espirito voltak eddig versenyben Sarri pótlására, de a Chelsea edzőtemető hírneve nem teszi könnyebbé a helyzetet. Ahogy az sem, hogy a FIFA eltiltotta a klubot a következő két átigazolási időszaktól, mert nem megfelelően jártak el 18 éven aluli játékosok leigazolásában. A Chelsea fellebbezett a döntés ellen és jelenleg a válaszra várnak, de a FIFA nem függeszti fel a büntetést az eljárás idejére.

Amennyiben marad a büntetés, és a csapatnak nem sikerül Bajnokok Ligája indulást érő helyen végeznie, a helyzet rémálomszerűvé válna. Ebben az esetben ugyanis az új menedzsernek új játékosok nélkül és bevételkiesés mellett kellene megkezdenie az újjáépítést. Nem is beszélve az olyan játékosokról, mint Eden Hazard, aki többször is jelezte távozási szándékát.

Az EPSN közeli forrásai szerint Lampardot még ez a legrosszabb forgatókönyv sem ijesztené el. Az egykori középpályás13 évet töltött a Chelsea-nél, ezalatt minden lehetséges trófeát megnyert, és alaposan ismeri a klubot.

A Chelsea az elmúlt hét évben hatszor nyerte meg az ifjúsági FA kupát, de mégis kiábrándítóan kevés fiatal jut el az első csapatig. És ott van még az a 42 játékkos, akiket a klub kölcsönadott. Köztök például Mason Mount, aki pont Lampard keze alatt virágzott ki. A Derby menedzsere szerint a húsz éves játékos képes lenne helyt állni a Premiere League-ben. Vagy a Wigan Athletic-nél játszó, 19 éves Reece James, akinek szintén meg van a képessége, hogy nyomott hagyjon az első osztályban.

000_M1898 (1).jpg Fotó: Europress/AFP

Ugyan Lampard első edzői szezonja ígéretesen alakult, a jövője közel sem biztos a klubnál. A csapat még versenyben van a Middlesbrough-val és a Bristol Cityvel az osztályozó utolsó helyéért. Hétvégén az utóbbival játszanak, és egy vereséggel kikerülnének az első hatból.

Ha nem sikerül feljutni a Premier Leauge-be, akkor nagy változások várnak a Derby Countyra. A tulajdonos, Melvyn Morris több mint egy éve keres befektetőket vagy akár vásárlókat. Az előző szezonban a csapat ugyanis jelentősen többet költött fizetésekre. A klub 80 millió fontért eladta a stadionját Morris egyik cégének, hogy ne sértsenek meg semmilyen költekezési szabályt. A fizetések pedig még magasabbak. Az ESPN úgy tudja, hogy ha a csapat marad a másodosztályban, akkor képesek lesznek kezeli a helyzetet, de nincs sok mozgásterük.

Vagyis, ha a Derby nem jut fel, akkor lehet, hogy nem engedhetik meg maguknak Lampardot.

Lampard fizetése állítólag hét számjegyű, és rendkívül magas egy másodosztályú edzőhöz képest. Van legalább két olyan edző a Premier League-ben, aki kevesebbet keres, mint ő. Egy új tulajdonos vagy befektető, akinek szorosabbra kell húznia azt a bizonyos nadrágszíjat, hogy ez túl magas fizetés egy olyan edző számára, aki még nem bizonyított.

Hacsak a Derby nem jut fel, csökkenteni fogják a kiadásokat minden téren. Ez pedig nehezíteni fogja Lampard munkáját, még úgy is, hogy a klub szívesen kifizeti a bérét.

Azonban, ha a Chelsea kispadja megüresedik, az egy tökéletes megoldást jelentene mindkét klub számára, ha rosszul alakulnának a dolgaik. Lampard rendelkezik a megfelelő belső ismeretekkel és tekintéllyel, hogy segíthessen rendet tenni a Kékeknél.

via ESPN

Hozzászólások