Premier League - Lampard szerint Mourinho kaphat még állást a Premier League-ben
Lampard szerint Mourinho kaphat még állást a Premier League-ben
Fotó: Europress/AFP

Lampard szerint Mourinho kaphat még állást a Premier League-ben

Németh DánielNémeth Dániel
2018/12/20 21:43

Frank Lampard úgy gondolja, hogy José Mourinho még mindig nagyszerű edző, és azt sem tartja kizártnak, hogy a portugál kap még állást a Premier League-ben. A Derby Countryt irányító Lampard viszont azt jó ötletnek tartaná, ha korábbi mestere pihenne pár hónapot, mielőtt újra állást vállal valamelyik klubnál.

Mourinhót kedden, a gyenge eredményekre hivatkozva menesztette a Manchester United. Két és fél évet töltött el az Old Traffordon, ez idő alatt Európa-liga- és Angol Ligakupa-győzelmet ünnepelhetett csapatával, a 2017/18-as idényben pedig bajnoki ezüstéremhez segítette a klubot. Ebben a szezonban kevesebb sikerben volt része, a manchesteriek bukdácsolnak a bajnokságban, jelenleg az Európa-liga-indulást jelentő hatodik helyen állnak, lemaradásuk kilenc pont a negyedik helyezett Chelsea-hez képest.

A portugál zsinórban harmadik klubjától távozik viharos körülmények között, legutóbbi két munkaadója idény közben vált meg tőle. Egyre többször merül fel az a kérdés, hogy a világ egyik legsikeresebb edzőjének számító Mourinho még mindig topedzőnek számít-e. Lampard, aki Mourinhót a Chelsea-nél eltöltött évek alatt közelről is megismerhette, úgy véli, egykori mestere még mindig remek szakember, és az is elképzelhető, hogy hamarosan állást kap Angliában.

Hivatalos: Mourinhót kirúgta a Manchester United | Hosszabbítás

A csapat gyenge szereplése miatt távozott a Manchester Unitedtől Jose Mourinho, a klub vezetőedzője. Mourinho menesztése régóta a levegőben lógott, a gyenge szezonkezdet óta folyamatosan terítéken van a kirúgása. Októberben a Daily Mail már arról írt, hogy a portugált a Newcastle elleni mérkőzés eredményétől függetlenül el fogják küldeni, ám ezek a hírek végül nem bizonyultak igaznak.

"Úgy gondolom, ez lehetséges. José Mourinhóról beszélünk. Nagyszerű szakember, aki iránt már csak a labdarúgásban elért eredményei miatt is lesz kereslet. Rajta múlik, akár pihenőt is tarthat. Talán megérdemelne egy kis szünetet, óriási nyomás nehezedett rá. Ugyanakkor ő egy elkötelezett ember, vissza fog térni, legyen szó a Premier League-ről vagy a világ labdarúgásáról. És a csúcsra is vissza fog térni, mert ő egy topmenedzser" - nyilatkozta Lampard.

Játékosként Lampard 2001 és 2014 között volt a Chelsea alkalmazásában, így ő már akkor ott volt a londoniaknál, amikor Mourinho 2004-ben aláírt a klubhoz. Lampard örömmel tekint vissza arra az időszakra, elmondása szerint nagyon sokat tanult a portugáltól, akit taktikailag nagyon felkészült szakemberként ismert meg. A korábbi középpályás ma már maga is az oldalvonal mellől szemléli az eseményeket, emiatt alapjaiban megváltozott a labdarúgásról kialakult szemlélete.

"Rengeteg önbizalmat adott nekem. Nagyszerű taktikus, zseniális volt ahogyan csapatként készített fel minket a meccsekre" - mondta Lampard, aki kitért Mourinho menesztésére is. "Természetesen nem csukott szemmel járkálunk, ilyen a foci és a modern világ, amiben élünk. Kitüntetett figyelemmel követik az edzőket, különösen a topcsapatoknál. Bolondok lettünk volna azt gondolni, hogy Mourinho kirúgása nem történhet meg, mert a Manchester Unitedről van szó, és nem nyertek annyi mérkőzést, amennyit kellett volna." 

via goal.com 

Hozzászólások