Premier League - Lampard nem menni Amerika
Lampard nem menni Amerika
Fotó: Europress/Getty

Lampard nem menni Amerika


2015/01/01 13:38

Az óév talán utolsó, sportszempontból releváns kérdése az volt, hogy a Chelsea-legenda Frank Lampard meghosszabbítja-e kölcsönszerződését a Manchester Cityvel, és marad-e a Premier League címvédőjénél, vagy az eredeti terveinek megfelelően csatlakozik az MLS-újonc New York Cityhez, és elkezdi a felkészülést a márciusban induló bajnoki szezonra.

Nos, a City tegnap este egy szűkszavú közleményben tudatta, hogy Lampard marad náluk tavasszal is, ennek viszont többen egyáltalán nem örültek.

Nyilvánvaló, hogy nem örül neki a középpályás korábbi klubja, a Chelsea (melynek ősszel gólt is lőtt), hiszen a két csapat őrült versenyfutásban van a bajnoki címért, egy jó Lampard pedig döntő faktor lehet ebben a versenyben - jól mutatja ezt, hogy eddigi 17 fellépésén hat gólt lőtt a Cityben ebben az idényben.

A döntésnek nem örülnek New Yorkban, hiszen az új csapat szurkolói - némileg jogosan - azt érzik, a klub átverte őket, hiszen a drága pénzért megvásárolt éves bérlet áráért így egy világsztárral kevesebbet láthatnak focizni. A csapatnál nagyon diplomatikusan csak annyit mondtak, "tudták, hogy Lampard sztárfocista, ilyen formán pedig a Man. City igényt fog tartani rá". Caludio Reyna, az amerikaiak sportigazgatója elmondta, Lampard továbbra is nagyon várja, hogy New Yorkban focizzon, és amint vége az európai szezonnak, azonnal csatlakozni fog tengerentúli együtteséhez.

A drukkereket ez persze egyáltalán nem érdekli, attól félnek, hogy a NYCFC - melyet közösen tulajdonol a Manchester City és a New York Yankees - az angolok bábcsapatává fog silányulni már most, a klubtörténet legelején, amit PL-címvédő csak arra fog felhasználni, hogy kijátssza a FIFA Fair Play átigazolási szabályait. A New York Revolution edzője, Steve Nicol csak annyit mondott az ESPN-nek a helyzetről, hogy ez nem más, mint egy hatalmas katasztrófa mind a new york-iakra, mind az egész MLS-re nézve, hiszen az ilyen döntésekkel csak komolytalanná teszik az utóbbi években rengeteget fejlődött bajnokságot.

Kíváncsiak lennénk, Frank Lampard mit szól ehhez az egészhez.

Hozzászólások