Premier League - Korábbi játékosa szerint nem Mourinho az MU legnagyobb problémája
Korábbi játékosa szerint nem Mourinho az MU legnagyobb problémája
Fotó: Europress/AFP

Korábbi játékosa szerint nem Mourinho az MU legnagyobb problémája

Németh DánielNémeth Dániel
2018/12/17 16:54

Gary Neville, a Sky Sports szakértője ismét elmondta, szerinte drasztikus változásra van szükség korábbi csapatánál, a Manchester Unitednél. Az MU legendás jobbhátvédje úgy látja, a régóta emlegetett edzőváltás elkerülhetetlen, ugyanakkor a klub problémái sokkal mélyebben gyökereznek, így José Mourinho távozása sem jelent megoldást.

Hétvégén a manchesteriek 3-1-re kikaptak a listavezető Liverpooltól, így a bajnokság hatodik helyén álló Mourinho-csapat lemaradása már 19 pont az ősi riválissal szemben. Noha egyre erősebbek azok a hangok, melyek szerint a portugál edzőt meneszteni kellene, Mourinho egyelőre megtarthatja az állását, és nagyon valószínű, hogy nyárig nem is lesz változás az MU kispadján. Legalábbis Neville szerint erre a forgatókönyvre van a legnagyobb esély. 

"Hogy távozni fog-e Mourinho? Úgy gondolom, erre sor fog kerülni. Mindig azt mondom, hogy ennek a szezon végeztével jön el az ideje. Azonban látni kell, hogy a vezetőség hihetetlenül naiv volt, amikor meghosszabbították a szerződését, miközben jól ismert Mourinho hároméves ciklusa. A harmadik mindig nehéz év számára" - magyarázta a manchesteriek egykori jobbhátvédje. Szerinte elhamarkodott döntés volt új kontraktust adni a portugálnak.

"Akkor még csak 18 hónapja volt a klubnál. Az első évében nyert két kupát, a második szezonban pedig második helyen állt a tabellán. Abban a pillanatban várni kellett volna, fenntartani a sikeréhségét a harmadik idényére. Az előszezont követően a klub elveszítette az irányítást. A fölötte állóknak nincs annyi tapasztalatuk, hogy irányítsák és kezeljék őt. Múlt héten az ügynöke lépett elő, a sajtótájékoztatókra pedig úgy megy el, hogy fogalmunk sincs, mit fog mondani."

075_fernandezdevelascosanz-valencia181211_npem7.jpg Fotó: Europress/AFP

Neville szerint a klub vezetősége most fizeti meg az elhamarkodott döntés árát, hiszen az edzőt nem tudják kezelni, az eredmények messze elmaradnak a várakozásoktól, ráadásul a portugál elküldése egy kisebb vagyonba fog kerülni az MU-nak. A szakértő szerint szezon közben nehéz megfelelő utódot találni, ezért is szavaz arra, hogy nyáron váltsanak edzőt a manchesteriek. Azonban úgy látja, ezzel nem oldódnak meg a klub problémái.

"Mit szeretnének csinálni a következő három-négy évben? Mert ez nem olyan egyszerű, hogy csak úgy elküldjük az edzőt. A Manchester Unitednek meg kell nyomnia a reset-gombot. Nem csak a menedzserrel van baj, mélyebbek a problémák."

"Hihetetlen ez a szintű naivitás. Azzal, hogy új szerződést adtak az edzőnek, elveszítették a kontrollt a klub felett. Ezt nem lett volna szabad megengedni. Nyáron, amikor megjelent az előszezonbeli sajtótájékoztatón, akkor kellett volna kézbe venni az irányítást. Közölni vele, hogy ez itt a Manchester United, még egy ilyen és... Át kellett volna venni az irányítást a saját klubjuk felett" - véli Neville, aki ezt követően valamelyest megvédte a klub korábbi és jelenlegi edzőit is.

066_DPPI_40216418_066.jpg Fotó: Europress/AFP

"A szurkolók nem akarnak meccsre menni, nem várják a következő találkozókat. Ez így volt már David Moyes alatt, és az edző volt a hibás. Így volt ez Louis van Gaal alatt, és az edző volt a hibás. Most ez a helyzet Mourinhóval, és szintén az edző a hibás. Három kiváló, jó eredményekkel rendelkező edző, akik közül az egyik az utóbbi 20 év legjobbja volt Pep Guardiola mellett. Ezért kell kimondani, hogy valami elromlott" - folytatta a Sky Sports szakértője.

Neville úgy látja, Mourinho napjai meg vannak számlálva a klubnál, azonban ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az edzőcsere önmagában nem megoldás. "Biztos vagyok benne, hogy a Manchester United szezon végén edzőt fog cserélni. Ezt mindannyian így gondoljuk. Azonban rengeteg probléma van, sokkal komplexebb a kérdés annál, minthogy kihozza-e a maximumot az edző a játékosaiból. Nagyobb a baj. Újrakezdésre van szükség, az egész klubot új alapokra kell helyezni."

via goal.com

Hozzászólások