Premier League - Korábbi játékosa szerint egy vicc az Arsenal átigazolási politikája
Korábbi játékosa szerint egy vicc az Arsenal átigazolási politikája

Korábbi játékosa szerint egy vicc az Arsenal átigazolási politikája

Németh DánielNémeth Dániel
2019/01/31 21:30

Charlie Nicholas, az Arsenal korábbi játékosa meglehetősen indulatos kommentárt fűzött a klub átigazolási politikájához, egészen konkrétan viccnek nevezte azt. Az egykori Ágyús felhívta a figyelmet arra az ellentmondásra, hogy az Arsenal csak kölcsönben tud játékost igazolni, holott a világ kilencedik leggazdagabb klubja, de az igazolások irányával sem elégedett.

Unai Emery január elején nyilatkozta, hogy a téli átigazolási időszakban csak rövid távú megoldásokban, azon belül is kölcsönigazolásokban gondolkodhatnak. Nem a levegőbe beszélt, pénzt valóban nem fizetett az Arsenal új játékosért, az átigazolási időszak utolsó napján a Barcelonától kölcsönvett Denis Suárezt tudta megszerezni. Opcióval nyáron véglegesíthetik a középpályást, ha mindegyik fél úgy akarja.

Noha Nicholas üdvözölte az új igazolást, nem teljesen ért egyet azzal, hogy még egy kreatív futballistát szerződtetett az Arsenal. Szerinte sokkal nagyobb szükség lett volna egy belső védőre, ugyanis egyértelmű hiányosságok vannak a hátsó alakzatban. Példaként a Liverpoolt említette, aki tavaly télen nem sajnálta a pénzt Virgil Van Dijkért, és képes volt megszilárdítania a védelmét.

"Bárkinek tudok örülni, mert őszintén szólva úgy gondolom, az Arsenal átigazolási filozófiája egy vicc. Tulajdonképpen azóta az, hogy David Dein kilépett az ajtón. Védőre lenne szükségünk, de ez nehéz feladatnak tűnik. A Liverpool 60-70 millió fontot fizetett a lehető legjobb megoldásért, mi viszont nem tudunk kiszemelni valakit. Mi vagyunk a kilencedik leggazdagabb klub, mégis csak kölcsönben gondolkodunk.

Az sem érdekel, ha az edző nem kedveli, de muszáj védőt igazolnunk!" - mondta.

Az egykori támadó azzal sem ért teljesen egyet, hogy csökkentették az edző szerepét, így Emery - elődjével ellentétben - már nem menedzser, csak vezetőedző a klubnál. Ami azt illeti, a Wenger utáni időszakra felépített vezetőség sem működik, nemrég a Dortmund egykori kiváló játékosmegfigyelője, Sven Mislintat távozott a klubtól, akit egy évvel ezelőtt nagy reményekkel és ígéretekkel csábítottak Londonba.

Nicholas a vezetőségnek is odaszúrt, amiért nem a hiányposztokra igazolnak. "Cesc Fábregas jelentős változás volt Patrick Vieirához képest, a fizikailag erős csapatból technikailag erős lett. Ezt támogatom is, nem vagyok őskövület, aki ellene van a változásoknak, de fontos a megfelelő egyensúly. Márpedig az Arsenalnál nincs meg ez az egyensúly."

"Van egy csomó új arc a vezetőségben, akik ott ülnek és büszkén hátba veregetik egymást, amiért leigazolták Aubameyangot. Tudtuk, hogy fantasztikus futballista, de ő ugyanúgy csatár. Tudjuk, hogy ezek jó játékosok, azonban meg kell nézni Mustafit is, aki nem érte meg a pénzét. Túl sokszor követtük el ezt a hibát. Minőségi védőt kell találnunk és szerződtetnünk" - érvelt a korábbi támadó.

via goal.com

Hozzászólások