Premier League - Korábbi csapattársa szerint Hazard pusztítana a Real Madridnál
Korábbi csapattársa szerint Hazard pusztítana a Real Madridnál
Fotó: Europress/AFP

Korábbi csapattársa szerint Hazard pusztítana a Real Madridnál

Németh DánielNémeth Dániel
2019/05/31 19:37
Cesc Fábregas szerint Eden Hazard-nak lehet esélye az Aranylabda megnyerésére, de csak abban az esetben, ha idén nyáron távozik a Chelsea-től. A Monaco középpályásának arról is akadnak elképzelései, hol kellene folytatnia pályafutását korábbi csapattársának: a világbajnok játékos a Real Madridnál látná biztosítottnak a támadó fejlődését.

Hazard jövője a nyár egyik slágertémája lehet, ugyanis szinte borítékolható, hogy a belga válogatott játékos távozik a londoniaktól. Szerdán, a 4-1-re megnyert Európa-liga-döntőt követően sokatmondó nyilatkozatot tett. "Talán itt az ideje, hogy búcsút mondjak, és új kihívást találjak" - mondta. Egykori chelsea-s csapattársa, a klubtól közel öt év után idén januárban távozó Fábregas szerint az lenne a helyes döntés, ha Hazard nyáron elhagyná a Chelsea-t, és új kihívásokat keresne a pályafutásában.

"Nehéz helyzetben vagyok és ezt a véleményt is nehéz megfogalmaznom. Nem szeretném, hogy az emberek azt gondolják, a klubot kritizálom. Mégis azt gondolom, itt az idő, hogy Eden távozzon és valami újba kezdjen. Tudom, hogy mindig azt mondja, nem érdekli az Aranylabda, de mélyen minden futballista szeretné megkapni. Talán még nála is jobban hiszek abban, hogy megkaphatja a díjat. Ismerem a képességeit, tudom, mire képes. A legjobbakkal játszottam" - mondta a középpályás.

066_DPPI_40218078_022.jpg Fotó: Europress/AFP

"Ebben a szezonban rengeteg gólt szerzett, kiosztott egy csomó gólpasszt is, emellett remek az összjátékban. Minden megvan benne, hogy a legjobb legyen. Pontosan ezért szeretném, hogy ő legyen a legjobb. Úgy gondolom, megérdemel egy képességeinek megfelelő csapatot, ahol a legjobb lehet. Azt hiszem, hogy a Chelsea-nél sosem nyerne Aranylabdát. Nem azért, mert nem elég jó vagy ilyesmi, de vannak akkora klubok, amik különbséget tudnak tenni. Eden mindent megnyerne a Real Madridnál" - fűzte hozzá.

"Pusztítana, zseniális lenne. Efelől nincsenek bennem kétségek. 28 éves, vagyis ez az utolsó lehetősége, most vagy soha. Az a másik opció, hogy marad a Chelsea-nél, ami szintén elsülhet jól, de csak akkor, ha tényleg ezt akarja, boldog és hisz a csapat jövőjében" - folytatta Fábregas.

Angliában a harmadik helyen zárta az évet a Chelsea, így az Európa-liga döntőjétől függetlenül kvalifikálta magát a Bajnokok Ligájába. Végül elég simán, 4-1-re lelépte a fináléban az Arsenalt Maurizio Sarri csapata, amivel egyébként az is eldőlt, hogy a következő idényben az első kalapból várhatja majd a sorsolást a BL-ben a Chelsea. Fábregas szerint nem szabad lebecsülni az Európa-liga győzelmet, mert a relatíve gyengébb ellenfelek ellenére a második számú kupasorozat megnyerése sem egyszerű feladat.

Hogyan diadalmaskodott a Chelsea az Európa-liga döntőjében? | Hosszabbítás

A Chelsea szerda este az ötödik nemzetközi trófeáját nyerte meg az Arsenal ellen, megakadályozván az Ágyúsok Bajnokok Ligájába jutását. Egy igen gyatra első félidő után a másodikban megnyíltak a gólcsapok, és végül az egyik leggólgazdagabb nemzetközi kupadöntőt láthattuk ebben az évezredben. Emery egy ember-orientált letámadással próbálkozott, ami hatékonynak is bizonyult, ugyanis a „kékek" nem tudtak építkezni.

"Hosszú volt a szezon. Azok a csapatok, amelyek az elejétől a végéig részt vesznek az Európa-ligában, rengeteg mérkőzést játszanak a szezonban. Nagyon hosszadalmas a lebonyolítás, korán kezdődik és későn ér véget. Még a BL-nél is több mérkőzést jelent. És nagyon kemény. Nem feltétlenül az ellenfelek, sokkal inkább az utazás miatt. Főleg egy angol csapatnak, ahol eleve kemény a bajnokság és akkor ott vannak még a kupasorozatok is. Ott voltam a csapattal, szinte az összes csoportmeccsen játszottam, kétszer csapatkapitány voltam." 

"Az sem érdekel, ha nem kapok érmet, az emberek gondolhatnak bármit, én a részesének tekintem magam. Igazából azt sem tudom, hol vannak az érmeim, szóval ezzel nem foglalkozom túl sokat. Kimerítő volt ez a szezon a Chelsea számára, az egyik legtöbb meccset játszotta Európában. Ez azért árulkodó. Mindkét csapat megérdemelte a maga módján a döntőt. Az Arsenalnak az volt a szezon legfontosabb mérkőzése, egy estére tettek fel mindent. Épp ezért, számukra sokkal fontosabb volt a mérkőzés, mint a Chelsea-nek."

via goal.com

Hozzászólások