Premier League - Könyörögtek a Chelsea-nél David Luiznak
Könyörögtek a Chelsea-nél David Luiznak
Fotó: Europress/AFP

Könyörögtek a Chelsea-nél David Luiznak

Nagy BenjáminNagy Benjámin
2020/03/20 19:00
Egészen furcsa történetet osztott meg a közelmúltból az Arsenal brazil védője.

2019 nyarának egyik legérdekesebb átigazolása David Luiz nevéhez fűződött. A 32 éves hátvéd annak ellenére hagyta el másodszor is a Chelsea-t, hogy karaktere már-már összeforrt a kékekkel, ráadásul még fájdalmasabb módon távozott, hisz míg 2014-ben a PSG-hez írt alá, ezúttal Londonon belül váltott klubot és az Arsenalnál kötött ki.

Más kérdés, hogy a brazil a számára családias közegből (hat és fél szezon alatt 248 meccs, Premier League-, Bajnokok Ligája- és Európa-liga-győzelem) nem épp a legegyszerűbb körülmények között szakadt el. Noha a 2018-19-es idény végén már rebesgették, hogy Luiz kevésbé érzi jól magát és lépni szeretne, augusztus 8-i transzferje sokáig kísértette őt – és rajta kívül még sokakat.

A csapatváltásom utáni napokban nem volt könnyű a helyére raknom az érzéseimet. Mindenki ismeri a történetemet a Chelsea-vel, a klub összes tagjával szoros kapcsolatban álltam, érthetően nagyon hiányoztak. Számtalan olyan üzenetet kaptam, amiben könyörögtek a stábból, hogy 'Gyere vissza, gyere vissza, mi itt vagyunk neked'. Egy 75 éves úr például rendre velem reggelizett, amikor csak tudott. Miután távoztam, nem egy sms-t küldött, hogy várja az újabb közös étkezéseket. Ezt nehezen tudja feldolgozni egy olyan ember, mint én vagyok, hisz számomra a szív és a lélek a legfontosabb” – mondta az Otrónak.

Más kérdés, hogy Luiz továbbra is kitart amellett, hogy jó döntést hozott, hisz szeretné visszahozni a régi szép időket a Premier League-ben jelenleg 9. Ágyúsokhoz. 

„Remek lépés volt tőlem. Az Arsenal egy nagy klub, azt akarom, hogy nagy dolgokat vigyünk véghez és újra úgy csillogjunk, mint évekkel ezelőtt. Eleinte nem ment egyszerűen a beilleszkedés, de manapság boldognak érzem magam.”

via Goal

Hozzászólások