Premier League - Klopp szerint a Liverpool szédületes évet produkáló szenegáli csatára állandó Aranylabda-esélyes lehet
Klopp szerint a Liverpool szédületes évet produkáló szenegáli csatára állandó Aranylabda-esélyes lehet
Fotó: Europress/AFP

Klopp szerint a Liverpool szédületes évet produkáló szenegáli csatára állandó Aranylabda-esélyes lehet

Takács MártonTakács Márton
2019/12/09 13:05
Jürgen Klopp arra tippel, hogy Sadio Mané az Aranylabda-szavazás élmezőnyének rendszeres tagja lehet, miután Lionel Messi és Cristiano Ronaldo mellett elismert társaságba került idén. 

Messi például azt nyilatkozta, hogy sajnálja, hogy Mané csak a negyedik lett az idei Aranylabda-szavazáson.  Klopp ezt látta az afrikai tehetségek növekvő elismerésének jeleként.

Ha Messinek vagy Ronaldónak adják az Aranylabdát 2019-ben, megint dühbe jövünk | Hosszabbítás

December 2-án, hétfőn hirdeti ki a France Football a 2019-es Aranylabda nyertesét. Tavaly Luka Modric megtörte Lionel Messi és Cristiano Ronaldo évtizedes uralmát, idén ennek a folytatásában bízunk, tehát hogy nem a két korszakos klasszis közül kerül ki a díjazott.

Mané minden bizonnyal az élen áll abban a képzeletbeli versenyben, hogy ő legyen a Premier League-ben az Év játékosa is, legalábbis a szezon első felében nyújtott teljesítménye alapján. Arra a kérdésre, hogy Mané továbbra is alulértékelt-e, Klopp azt válaszolta: "Angliában természetesen nem. A világ többi részén? Nem tudom biztosan."

"Az első háromba Messi, Van Dijk és Cristiano Ronaldo került, és utánuk jött Mané. Ez egy szép sor. Két játékosunk is benne volt az első négyben, ez sokatmondó. Mo (Salah - a szerk.) ötödik, Alisson hetedik lett. Tehát nyilvánvalóan jó szezonunk volt és van és ezt tiszteletben kellett tartaniuk."

"Sadio hihetetlen formában játszik. Az első itt töltött napja óta rendkívül fontos játékosunk. Emlékszem az Arsenal elleni góljára, majdnem az alapvonalig szaladt a labdával a jobb szélen, majd betört a tizenhatosra, és egy pillanattal később ballal a hosszú sarokba lőtte a labdát."

"Ez egy hihetetlen gól volt, és az összes többi találatára is jól emlékszem. Minden egyes évben nagy lépést tett előre, és nagyon jó úton jár. Láttam, hogy Baresi milyen elismerően beszélt Virgil-ről - az egyik legnagyobb védő, akit el tudok képzelni. Ez olyan, mintha a király megkoronázná, és támadó játékosként, ha Messi mond valamit ilyesmi Sadióról, akkor..."

"Sadio, különösen a Barcelona elleni mérkőzésen lenyűgözően játszott. Olyan volt, mintha hárman lennének belőle a pályán, és megtartotta azt a formáját. Ha egészséges marad, hihetetlen karrier áll előtte. Nagyon jó állapotban van, aminek rendkívüli módon örülök."

Klopp előre megmondta: Virgil van Dijktől ellopták az Aranylabdát | Hosszabbítás

Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo neve mindig jogosan merül fel a világ legjobb játékosai között, azonban azt még a korszakos zsenialitásuk sem garantálja, hogy minden évben ők teljesítenek a legjobban. 2019-ben Virgil van Dijk a saját posztján legalább annyira kiemelkedett, mint az argentin világklasszis a támadók között, az eredmények alapján pedig inkább a holland érdemelte volna a díjat.

via The Telegraph


Hozzászólások