Premier League - Klopp megtapasztalta a vereség ízét is Liverpoolban
Klopp megtapasztalta a vereség ízét is Liverpoolban
Fotó: Europress/AFP

Klopp megtapasztalta a vereség ízét is Liverpoolban


2015/11/09 13:52

Jürgen Klopp elszenvedte első vereségét a Liverpool menedzsereként, miután csapata hazai pályán, 2-1-re kikapott a Crystal Palace-tól a Premier League vasárnapi játéknapján. A németnek ennél azonban sokkal jobban fájt, hogy amikor a vendégek a 82. percben megszerezték a második góljukat, a szurkolók jelentős része elindult haza. Hiába, Dortmundban nem ehhez szokott hozzá...

"Nyolcvankét perc, és máris vége a meccsnek? A vendégek gólja után körbenéztem a stadionban, és teljesen egyedül éreztem magam. Nem vagyok csalódott, mert megvolt az okuk a drukkereknek a távozásra, hiszen mi vagyunk a felelősek azért, hogy a játékunkkal a lefújásig ott tartsuk az embereket. Mondjuk tegyük hozzá, hogy a 82. és a 94. perc között akár nyolc gólt is lehet rúgni, csak tenni kell érte... Be kell bizonyítanunk a nézőinknek, hogy képesek vagyunk erre" - mondta Klopp, aki néhány héttel korábban, a Southampton elleni bajnoki után azt nyilatkozta, hogy az akkori vendég Szentek 84. percben esett egyenlítő gólja után a játékosai képtelenek voltak megújulni.

"Nagyon rosszul kezdtük ezt a meccset, de utána hetvenöt percen át már jobban fociztunk, jól mozogtak a játékosok. Ennek ellenére kikaptunk, mert esett a koncentrációnk. Nagyon szomorú vagyok, mert nem kellett volna veszítenünk, ha jól tesszük a dolgunkat. Csak magunkat okolhatjuk, mert ha képesek vagyunk jobban játszani, jobban kell játszanunk, ki kell hozni magunkból a maximumot. A futball így működik. Most van tíz napunk edzeni, a válogatott szünet utáni, Manchester City elleni meccsen megint megmutathatjuk magunkat" - tekintett már előre a német szakember.

A vasárnap nem a nagycsapatok napja volt: míg a listavezető Manchester City csak egy 0-0-s döntetlenre volt képes a tökutolsó Aston Villa otthonában, addig az Arsenal is pontokat vesztett a Tottenham elleni, észak-londoni derbin.

Gary Neville szokásos, vasárnap esti elemzésében ezúttal arról beszélt, hogy az Arsenal idei legnagyobb gyengesége a középpálya közepe, ahol Santi Cazorla és Francis Coquelin számára túl nagy az a feladat, amit Arsene Wenger rájuk bíz. Értsd: nem elég jó játékosok.

"A Tottenham dominálta a középpályát, Mousa Dembele, Dele Alli és Eric Dier egyszerűen lefocizták a pályáról a Coquelin, Cazorla kettőst. Sokkal gyorsabbnak tűntek, sokkal energikusabbak voltak. A Spurs játékosai az első negyvenöt percben öt kilométerrel többet futottak, ha pedig a sprinteket nézzük, Alli 42-vel, Cazorla 10-zel zárta az első játékrészt... Ez volt a legnehezebb meccs a spanyol számára ebben az évben, látszik, hogy segítségre van szüksége, amit a többi középpályástól egyáltalán nem kap meg, hiszen Sanchez, Campbell és Özil is magasan fent játszik. Ami azonban a nagyobb baj, hogy vissza sem mennek védekezni, a két sor között lévő óriási távolságot pedig minden csapat könnyedén bejátszhatja. Ezen a héten mind a Bayern elleni BL-meccs, mind ez a bajnoki megmutatta, hogy ez a páros ilyen formán nem működőképes a pálya közepén. Nagy szüksége lenne az Arsenalnak egy igazi labdatartó középpályásra..." - mondta a korábbi angol válogatott hátvéd.

A válogatott szünet Wengeréknek is jól jön, ők a következő, november 21-23. közötti fordulóban a West Bromwich Albinohoz utaznak.

A bajnokság igen szorosan alakul eddig, hiszen az első Arsenal és a hetedik Southampton között mindössze hat pont a különbség 12 forduló után.

Hozzászólások