Premier League - Klopp: Egy idióta lennék, ha kételkednék a játékosaimban
Klopp: Egy idióta lennék, ha kételkednék a játékosaimban
Fotó: Europress/AFP

Klopp: Egy idióta lennék, ha kételkednék a játékosaimban

Németh DánielNémeth Dániel
2020/03/03 18:50
Jürgen Klopp a keddi Chelsea-Liverpool FA-kupa-párharc előtti sajtótájékoztatón elmondta, egyetlen rossz mérkőzés miatt nincs oka, hogy megkérdőjelezze a játékosok karakterét. Ezzel együtt a Liverpool német vezetőedzője elismerte, a hétvéginél mindenképpen jobb teljesítményt kell nyújtaniuk, hogy meglegyen a továbbjutás a sorozatban.

Bármi is történjen a szezon hátralévő részében, a Liverpool teljesítménye mindenképpen emlékezetes marad, hiszen Klopp csapata egy egész sor rekordot megdöntött Angliában. Egészen döbbenetes, hogy ebben az idényben a 28. fordulóig kellett várni a Liverpool első bajnoki vereségére, összességében pedig 44 mérkőzésen át őrizték veretlenségüket Mohamed Salahék. Ez a szenzációs sorozat épp a múlt hétvégén szakadt meg, amikor a kiesés ellen küzdő Watford 3-0-ra kiütötte a Premier League éllovasát.

"Egyáltalán nem kételkedem a játékosaim karakterében, igazi idióta lennék, ha mégis megtenném. Megérdemlik a bizalmamat és a hitemet, ezt nem lehet elveszíteni egyetlen rossz mérkőzéssel" - jelentette ki Klopp, aki alaposan kielemezte a vasárnapi mérkőzést. "Időnként megesik, hogy mérges vagyok, de ezt a csapatmegbeszéléseken nem mutatom ki. Nagyon furcsa lenne, ha elkezdenék üvöltözni, mintha legalábbis az utolsó 10 meccsüket elveszítették volna. Az én érzéseim nem fontosak, egyedül az érdekel, hogy a megfelelő információkkal lássam el a csapatot."

A Watford vetett véget a Liverpool 44 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatának | Hosszabbítás

Bombameglepetést hozott az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombati utolsó mérkőzése: a kiesés elöl menekülő Watford 3-0-ra legyőzte a toronymagasan listavezető, Bajnokok Ligája-címvédő FC Liverpoolt, és ezzel megállította a vendégek menetelését. A szünetben még 0-0 volt az állás, a második félidőben azonban a hazai gárda meglepte a sokat hibázó Vörösöket.

Klopp arról is beszélt, hogy a Liverpool egészen egyedi kihívásokkal kell hogy szembenézzen, és nincs bevett recept arra vonatkozóan, hogyan érdemes kezelni ezt a szituációt. "Mondhatom-e azt, hogy voltam már hússzor ebben a helyzetben, amit olyan módon oldottunk meg, ami mindig működött? Hát nem. Sohasem voltam ehhez hasonló szituációban. Egy egészen hihetetlen, hosszúra nyúlt időszakon vagyunk túl, melynek során szenzációsan futballoztunk, csodálatos gólokat szereztünk és hatalmas sikereket értünk el."

"Egy vereségnek azonban mindig oka van, én pedig szeretem tudni, hogy mik voltak ezek. Nem mondhatjuk, hogy megváltozott a szerencse járása vagy hogy a végzet szeretett volna odakoppintani nekünk. Nem voltunk eléggé jók. Ez a könnyebb válasz, ami rengeteg információt takar, és ezeket igyekszünk átadni a fiúknak is. Mondjuk nem fogjuk túlzásba vinni, mert nem szeretnénk, hogy túl sokáig ottmaradjon a fejekben ez a mérkőzés" - jelentette ki Klopp. Egy esetleges FA-kupából való továbbjutás segíthet a túllépésben.

"Ez egy különleges társaság. Csodálatos dolgokat hajtottak végre, ezt az egy estét leszámítva. Az a célunk, hogy már a következő meccsen fejlődjünk, ellenkező esetben meg fognak büntetni minket."

Az viszont egyelőre kérdéses, milyen összeállításban küldi pályára Klopp a csapatot. James Milner visszatért a sérüléséből, Naby Keita és Jordan Henderson azonban változatlanul nem bevethető. Várhatóan néhány fiatal szerephez jut majd, Curtis Jones, Pedro Chirivella és Neco Williams például minden percet a pályán töltött a Liverpool mostani FA-kupa menetelése során. Néhány sztár vélhetően pihenni fog, ettől függetlenül a német edző határozottan állította: a Liverpool győzni megy a Stamford Bridge-re.

liverpool-fakupa-min.jpg Fotó: Europress/AFP

"A mostaninál már nem nagyon tudunk jobban harcolni a kupákban" - mondta. "Azt bizonyítottuk, hogy akad egy kupasorozat, amit nagyon is komolyan veszünk, ez pedig a Bajnokok Ligája. Az FA-kupa? Szó sincs arról, hogy ne akarnánk a döntőt. Azonban néha a sorsolás és a teljesítmény közbeszólt. Mindig az ésszerűség diktálta keretek között állítjuk össze a csapatot, jó okból hoztuk meg a döntéseket. Azzal fogunk küzdeni a Chelsea ellen, amink van. Utána ugyanez lesz a helyzet a Bournemouth-szal, a Madriddal, az Evertonnal és a Crystal Palace-szal is."

via Guardian

Hozzászólások