Premier League - Klopp az Arsenal ellen még többet vár a csapatától
Klopp az Arsenal ellen még többet vár a csapatától
Fotó: Europress/AFP

Klopp az Arsenal ellen még többet vár a csapatától

Németh DánielNémeth Dániel
2018/12/28 16:42

19 forduló elteltével a Liverpool magabiztosan, hat ponttal vezeti a Premier League-t. Hétvégén azonban ismét egy nagy falat vár Jürgen Klopp csapatára: Mohamed Salahék hazai pályán fogadják a mostanság bukdácsoló, ám összességében remek szezont futó Arsenalt. A Liverpool német vezetőedzője szerint csapatának jobban kell majd játszania, mint a Newcastle ellen.

Pedig a listavezető győzelme nem nagyon forgott veszélyben a karácsonyi meccsen: Dejan Lovren már egészen korán vezetést szerzett a Liverpoolnak, a második félidő elején pedig Salah is betalált büntetőből. A hajrában Xherdan Shaqiri és Fabinho is szerzett egy-egy gólt, így 4-0-s győzelemmel ajándékozták meg a szurkolókat a karácsonyi fordulóban. Klopp azonban látott hibákat csapatától.

"Az Arsenal remek formában érkezik: van egy fantasztikus csapatuk és egy fantasztikus edzőjük, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Természetesen teljesen más lesz az a találkozó, mint a legutóbbi volt. Ha hagyjuk őket kontrázni, ahogyan tettük azt a Newcastle játékosainak, akkor nem hiszem, hogy lesz esélyünk, mert nagyon erősek ebben. Számos területen fejlődnünk kell" - értékelt Klopp.

Sok bosszankodásra nem lehet oka, hiszen a Liverpool továbbra is veretlen a bajnokságban, ráadásul már hét pont az előnye a harmadik helyre szoruló Manchester Cityvel szemben. Bár még nagyon korai lenne a Klopp-csapatnak adni a bajnoki címet, ez jelentős előnynek tekinthető féltávnál. A német szakember szerint nem tekinthetnek nagyon előre, mindig a következő mérkőzésre kell koncentrálniuk.

"51 pontunk van, ami egészen hihetetlen. Veretlenül zártuk a bajnokság első felét, és ez nagyon jó érzés. Kisebb probléma, hogy a szezon második fele szombaton már el is kezdődik. Nyáron az volt a célunk, hogy a szezon első felében kiépítsünk egy biztos alapot a második részére. Ez az alap most megvan, ezzel kell dolgoznunk. Amit eddig csináltunk, azt kell újra és újra megtenni. Mindig a következő meccsre kell figyelnünk."

A soron következő két mérkőzés különösen fontos lesz a bajnoki cím szempontjából, mert az Arsenalt követően a Manchester City vár a Klopp-csapatra. A kiépített előny tudatában viszonylag nyugodtan várhatja ezt az időszakot a Liverpool, és könnyen lehet, hogy ennél jobb lehetősége nem lesz Guardiola csapatának, hogy csökkentse a hátrányt a Liverpoollal szemben.

via goal.com 

Hozzászólások