Premier League - Kevin De Bruyne szerint minden idők legjobb csapata lehet a ManCity
Kevin De Bruyne szerint minden idők legjobb csapata lehet a ManCity
Fotó: Europress/AFP

Kevin De Bruyne szerint minden idők legjobb csapata lehet a ManCity

Németh DánielNémeth Dániel
2019/02/25 17:47
Hétvégén a Manchester City a Chelsea legyőzésével megvédte címét a Ligakupában és megszerezte első trófeáját a mostani idényben. Pep Guardiola csapata további három sorozatban érdekelt (Bajnokok Ligája, Premier League és FA-kupa), így elméletben akár négy kupagyőzelemmel is zárhatná a szezont. Kevin De Bruyne úgy gondolja, ha mindegyik sorozatban diadalmaskodna, úgy a manchesterieké lenne a valaha volt legjobb csapat.

Bőven lenne miről beszélni a hétvégi Ligakupa-döntő kapcsán, például Maurizio Sarri taktikájáról vagy a manchesteriek címvédéséről. Kepa Arrizabalaga azonban mindenki elől ellopta a show-t azzal, hogy edzőjét porig alázva megtagadta a cseréjét és inkább a pályán maradt, hogy aztán a büntetőpárbajban bepotyázza Sergio Agüero pocsék lövését. Emiatt arról is kevesebb szó esik, hogy a Manchester City megtette az első lépést a tökéletes szezon felé.

Guardiola csapata a hétvégi Ligakupa-győzelem után sem lassíthat, hiszen további három sorozatban is versenyben van még a végső sikerért. Bár szezon közben elúszni látszott a címvédés lehetősége, a Liverpool formahanyatlásával egyetlen pontra olvadt a manchesteriek hátránya a Premier League-ben, a Bajnokok Ligájában fél lábbal már a nyolc között van a City, az FA-kupában pedig a másodosztály középmezőnyében tengődő Swansea City vár Sergio Agüeróékra.

Az edzőjének ellenszegülő Chelsea-kapus megmagyarázta viselkedését | Hosszabbítás

Óriási felzördülést okozott Kepa Arrizabalaga mutatványa a vasárnapi Chelsea-Manchester City Ligakupa-döntőn, de nem a védései miatt. Mint ismeretes, a hosszabbítás utolsó perceiben a sérültnek tűnő spanyol kapust le akart cserélni Maurizio Sarri, de a spanyol hálóőr nem akart lemenni, pedig Willy Caballero, a londoniak cserekapusa már a partvonalnál állt, és már az 1-es szám is ki volt írva a táblán a lehozni kívánt játékos mezszámával.

"Szinte lehetetlen" - felelte De Bruyne arra a kérdésre, meg lehet-e nyerni mind a négy trófeát egyetlen idényen belül. "Megpróbálunk annyi mérkőzést nyerni, amennyit csak tudunk. Amennyiben megcsináljuk, úgy minden idők legjobb csapataként lehetne minket számon tartani, mert korábban ez senkinek sem sikerült. Egyelőre azonban nem gondolunk erre, csak próbálunk meccseket nyerni. Ha zsebünkben lesz három cím és BL-döntőben vagyunk, beszélhetünk erről, de előbb nem!"

Leginkább az nehezíti meg a négy kupagyőzelemre törő csapatok dolgát, hogy óriási terheléssel jár, ha minden fronton igyekeznek helyt állni. November óta a ManCity szinte minden héten két mérkőzést játszik, és ugyan elképesztően mély a keret, önmagában a felkészülés rengeteg erőt tud kivenni a játékosokból mentálisan. "Kemény hetünk lesz. Nehéz meccset játszottunk, majd szerdán és szombaton is pályára lépünk" - utalt a heti programra a belga válogatott.

Szerdán a West Ham, hétvégén a Bournemouth vár a Manchester Cityre az angol bajnokságban. 

via goal.com  

Hozzászólások