Premier League - Keddtől tarthatnak kiscsoportos edzéseket a Premier League-csapatok
Keddtől tarthatnak kiscsoportos edzéseket a Premier League-csapatok
Fotó: Europress/AFP

Keddtől tarthatnak kiscsoportos edzéseket a Premier League-csapatok

Jaeger ÁkosJaeger Ákos
2020/05/18 18:22
Keddtől megkezdődhetnek a kiscsoportos edzések az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság csapatainál.

Erről hétfőn rendkívüli megbeszélésen döntöttek a Premier League klubjai, amelyek egyhangúlag fogadták el az erről szóló tervezetet.

Kiemelték: az edzéseken egyelőre kerülni kell azokat a gyakorlatokat, amelyek során a játékosok testi kontaktba kerülhetnek egymással, ezen felül pedig a labdarúgóknak be kell tartaniuk a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályokat is.

"Folytatjuk a konzultációt a játékosokkal, edzőkkel, klubokkal, valamint a profi labdarúgók és a ligavezetők szövetségével annak érdekében, hogy kidolgozzuk a teljes kontaktú edzésekre vonatkozó protokollt" - közölték.

A csapatoknál az újraindulásig heti két alkalommal mintegy 40 főt - játékost, edzőt, stábtagot - vetnek alá koronavírus-tesztnek, egyben írásban kell nyilatkozniuk arról, hogy elfogadják és betartják a járványügyi rendelkezéseket.

A bajnokságot - amely eredetileg május 17-én zárult volna - márciusban függesztették fel a koronavírus-járvány miatt, a brit kormány azonban a hónap elején megnyitotta a lehetőséget a profi sport újraindulásához. Zárt kapus mérkőzésekkel így a Premier League is folytatódhat, a tervek szerint akár június 12-én. Ennél óvatosabb becslések szerint viszont valószínűbb, hogy csak június 19-én vagy 26-án rendezhetik a következő fordulót. A csapatoknak még 9-10 mérkőzésük van hátra.

MTI

Hozzászólások