Premier League - Játékos-edzőként folytatja pályafutását a ManCity csapatkapitánya
Játékos-edzőként folytatja pályafutását a ManCity csapatkapitánya
Fotó: Europress/AFP

Játékos-edzőként folytatja pályafutását a ManCity csapatkapitánya

Németh DánielNémeth Dániel
2019/05/19 14:11
Korábban beszámoltunk róla, hogy Vincent Kompany bejelentette, 11 év után távozik a Manchester Citytől. Azóta az is kiderült, hogy visszatér nevelőegyesületéhez, az Anderlechthez, ahol nem csak játékosként, de edzőként is számítanak rá a következő három évben.

A 33 éves játékos vasárnap délelőtt, a közösségi oldalain tett közzé egy nyílt levelet, melynek első részében köszönetet mondott a klubnak, a szurkolóknak, korábbi és jelenlegi csapattársainak, illetve az edzői stáb tagjainak, így Pep Guardiolának. Pár órával később a levél második részét is nyilvánosságra hozta, melyből kiderült: Kompany visszatér az Anderlechthez, ráadásul nem csak játékosként erősíti majd nevelőcsapatát.

"A következő három évben az Anderlecht játékos-edzője leszek. Talán meglep titeket, de ez volt pályafutásom legszenvedélyesebb és legésszerűbb döntése. Futballistaként az Anderlechtnél születtem meg, majd nőttem fel. Hat éves korom óta egy voltam ezzel a klubbal, ami a története során megszerzett 34 bajnoki címmel páratlan hazájában" - majd részletesen kitért arra is, hogyan került kapcsolatba régi-új klubjával.

"Tavaly a válogatott szünet alatt meglátogattam az edzőközpontjukat. Marc Coucke elnök és Michael Verschueren sportigazgató kikérte a véleményem a klub nehéz helyzetével kapcsolatban. Elmondtam, hogy én gondolom, majd meghallgattam az ambiciózus, bátor és az első hely visszaszerzésére törekvő terveiket. Minden további nélkül felajánlottam a segítségem, ha úgy gondolják, szükség van rá" - fogalmazott a védő.

"Később, az újonnan kinevezett technikai igazgató, Frank Arnesen csatlakozott, és kidolgoztuk, hogyan építsünk egy erős identitást a látványos, támadó felfogású futball köré. Nemrég felhívtak az Anderlechttől, és némileg váratlanul felajánlották a játékos-edző szerepkört. Michael és Frank részleteiben kifejtette, hogyan működik ez majd a gyakorlatban, mindent kidolgoztak" - majd hozzátette, a tervek lenyűgözték őt.

Kompany a levél végén ismételten köszönetet mondott Guardiolának, egyúttal kijelentette, őt tekinti követendő példának edzőként. "Az elmúlt három évben sokat tanultam egy elképesztő menedzsertől. Pep Guardiola alatt újjászületett a futball iránti szeretetem. Ott voltam, figyeltem, elemeztem, magamba szívtam, tanulmányoztam. A ManCity játssza azt a futballt, amit én is szeretnék. Ezt a futballt szeretném megtanítani és viszontlátni."

Hozzászólások