Premier League - Iniestához hasonlították a Manchester City portugál klasszisát
Iniestához hasonlították a Manchester City portugál klasszisát
Fotó: Europress/AFP

Iniestához hasonlították a Manchester City portugál klasszisát

Takács MártonTakács Márton
2019/05/21 10:46
A Manchester City egykori balhátvédje, Wayne Bridge nagy rajongója Bernardo Silva játékának, az egykori angol válogatott védő úgy véli, hogy a a portugál irányítónak kulcsfontosságú szerepe volt Pep Guardiola csapatának triplázásában.

Bernardo Silva "annyira alulértékelt" a Manchester Citynél, mondta Wayne Bridge, aki azt is elárulta, hogy szerinte a portugál játékmester játéka olyan, mint Andrés Iniestáé volt.

A 24 éves középpályás képességeit senki nem kérdőjelezte meg akkor sem, amikor az angol klub 2017 nyarán megvásárolta őt a Monacótól. A debütáló szezonjában teljesítménye még csak támogató szerepkörre korlátozódott, első idényében 15 alkalommal volt a kezdőcsapat tagja.

Bernardo Silva kulcsemberré a most befejeződött évadban vált Pep Guardiola együttesében, miután a tavaly elképesztő évet produkáló Kevin De Bruyne többször is megsérült és hosszú időre kidőlt, a portugál vette át a szerepét, és az idény végéig a hátán vitte a gárdát. 

Silva_tripla.jpg Fotó: Europress/AFP

"Bernardo idén hihetetlen szezont produkál, hihetetlent. Mestermunka minden egyes mérkőzése, tényleg elképesztő. Bernardo egy vidám fickó. Természetesen örömmel játszik akár a jobb, akár a bal oldalon. Képes támadó középpályásként és középső középpályásként is játszani, mivel annyira intelligens labdarúgó, rendkívüli hozzáállással. Egy igazi harcos. Európa egyik legjobb futballistája."- mondta róla elismerően Pep Guardiola.

Idén összesen 51 (!) mérkőzésen lépett pályára a Cityben, 13 góllal és 13 assziszttal zárta ezt a szezont. Kreativitásával rengeteget dobott a ManCity támadójátékán, a hazai triplázás egyik főszereplője volt, irányítókészsége alapján, csapata mozgásának metronómjaként lehet őt a Barcelona legendájához, Andrés Iniestához hasonlítani.

A City ex-védője, Wayne Bridge még a Watforddal vívott FA-kupa-döntő előtt mondta azt is, hogy "az egyetlen játékos, akit alulértékelnek, az Bernardo Silva. Ahányszor csak látom, úgy gondolom, hogy káprázatos a technikája. Nem beszéltünk eleget arról, hogy igazából ő volt az év játékosa. Mint egy korábbi labdarúgó, aki sok mindenkit látott az ő posztján, megállapíthatja, hogy amikor körülveszik a csapattársai, ragyogóan látja meg őket, és remek passzokkal szolgálja ki őket. Olyan, mint Iniesta, akárhányan veszik körbe, minden helyzetből sikeresen tud kikerülni.

silva_iniesta.jpg Fotó: Europress/AFP

Silva erőfeszítései történelmi triplázáshoz segítették a Cityt, a Ligakupát, a Premier League-t és az FA-kupát is megnyerték idén. Bridge-nek az ő Chelsea-je jutott eszébe róluk:

"A City bámulatos focit játszik, élmény nézni őket. A mi Chelsea-nkre emlékeztetnek abból a szempontból, hogy mi is minden egyes mérkőzésünkre úgy álltunk ki, hogy egyszerűen nem veszíthetünk. Mindenki úgy gondolta, hogy mindent besöprünk. Nem voltunk túlzottan magabiztosak, tehát amikor olyan öntelt vagy, hogy amiatt hibázol. Mindenki annyira odafigyelt az egész játékra mentálisan - mindig összpontosított -, mindenki keményen dolgozott egymásért.

Ezt lehet látni a City játékosainál is. Eltökéltek. Jól zárnak hátul, jól támadnak le, keményen dolgoznak. Tudom, hogy milyen csodálatos nézni őket, de emögött rengeteg munka van. Biztos vagyok benne, hogy ugyanaz az érzés van bennük, mint ami bennünk volt anno, amikor sétáltunk ki a pályára: 'Igen, ma is nyerni fogunk.' Nem létezik egy olyan dolog sem, amely azt mondatná veled, hogy veszíteni fogunk."

via goal.com


Hozzászólások