Premier League - Így nyomozta a labdát az MU a ManCity 44 passzos harmadik gólja előtt - videó
Így nyomozta a labdát az MU a ManCity 44 passzos harmadik gólja előtt - videó
Fotó: Europress/AFP

Így nyomozta a labdát az MU a ManCity 44 passzos harmadik gólja előtt - videó

Takács MártonTakács Márton
2018/11/12 10:00

Ahogy arról vasárnap mi is beszámoltunk, a manchesteri rangadót uraló City 3-1-re nyerte meg a United elleni derbit. Pep Guardiola csapata összességben esélyt sem hagyott José Mourinho együttesének, a Premier League címvédője sokkal jobban játszott, mint az MU.

A City esélyt sem adott a Unitednek a manchesteri rangadón | Hosszabbítás

A címvédő Manchester City 3-1-re győzött a vendég Manchester United ellen az angol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának vasárnapi rangadóján. A listavezető, veretlen City végig uralta az összecsapást, s összességében simán nyert, sikerével pedig visszavette a vezetést a tabellán. A második gólt szerző Sergio Agüerónak nyolcadik találata volt a vasárnapi a városi bajnoki rangadók történetében, ezzel utolérte a vonatkozó örökrangsor élén Wayne Rooneyt.

A City harmadik gólját megelőzően a Guardiola-csapat megmutatta, per pillanat miben jobb, mint az összes többi angol klub. A csapatjátékban. A csereként beálló lkay Gündoğan találata előtt a Manchester City játékosai 44-et passzoltak zsinórban anélkül, hogy a vendégek közül bárki labdába ért volna. Bernardo Silváék cicáztak Nemanja Maticékkal, hosszában és széltében is kihasználták az egész pályát. Ahogy szokták, összes védőjük és középpályásuk részt vett az akcióban, mielőtt mattolták volna riválisukat.

Ebben a naptári évben már sokadszorra játszott zseniálisan David Silva, aki a sérült Kevin de Bruyne hiányában még fontosabb szerepet tölt be a Manchester Cityben. Ő a csapat agya, rajta keresztül fut át minden támadás. Augusztusban már méltattuk egyszer, amikor a City pazar focit bemutatva 6-1-re intézte el a Huddersfieldet.

Még Guardiola is a zseniális David Silvát éltette a Manchester City parádéja után | Hosszabbítás

Vasárnap délután egymás után játszott a Premier League 2. fordulójában a két manchesteri csapat. A City pazar focit bemutatva 6-1-re intézte el a Huddersfieldet, míg a United pocsék teljesítményt nyújtva szenvedett 3-2-res vereséget a Brighton vendégeként. Nincs az a Rahmanyinov, aki zongorázni tudná a különbséget a két manchesteri együttes performansza között.

Októberben pedig azt tettük szóvá, hogy milyen nevetségesnek tartjuk, hogy az angol bajnok hónapok óta óriási formában futballozó irányítóját, ezt a spanyol zsenit nem jelölték Aranylabdára, a France Football magazin szerint David Silva nincs ott az év 30 legjobb teljesítményét nyújtó labdarúgója között (nem mintha ez igazából szempont lenne ott). 

A semmi különöset nem mutató Benzemát Aranylabdára jelölték, a Bundesliga és a Serie A gólkirályát nem | Hosszabbítás

Hétfő este vált véglegessé az a 30 labdarúgó nevéből álló lista, amelyből a France Football magazin kiválasztja az idei Aranylabda nyertesét. Többen is érdemtelenül jutottak el a jelölésig, és mint mindig, most is hiányzik néhány olyan játékos, akinek idei teljesítménye alapján bőven ott lenne a helye a legjobbak között.

David Silva azt sem hajtogatja mindezek után, hogy riszpekt - Manchesterben van olyan cinikus alak, aki igen -, hanem amikor felmegy a pályára, leteszi a 100%-ot, minden fölösleges duma nélkül. A játéka beszél helyette. Tiszteletünk!

Hozzászólások