Premier League - Higuaín elgondolkozott a visszavonuláson
Higuaín elgondolkozott a visszavonuláson
Fotó: Europress/AFP

Higuaín elgondolkozott a visszavonuláson

Németh DánielNémeth Dániel
2019/01/27 13:05

Gonzalo Higuaín a sikertelen milánói kitérőt követően a Chelsea-nél folytatja pályafutását, egyelőre kölcsönben. Az argentin támadó most egyik angol lapnak elmesélte, másképp is alakulhatott volna pályafutása, pár évvel ezelőtt ugyanis megfordult a fejében a befejezés gondolata, miután kiderült, hogy édesanyja súlyos betegséggel küzd. Végül épp ő győzte meg, hogy folytassa labdarúgó-karrierjét.

2016-ban karrierje egyik legjobb idényét futotta az argentin klasszis, az olasz bajnokságban 36 találatig jutott, amivel beállította Gino Rossetti 87 éves gólrekordját. Teljesítményével meggyőzte a Juventust, a torinói klub 100 millió eurót sem sajnált érte. Miközben a pályafutása nehezen alakulhatott volna jobban, a magánéletben akadtak nehézségei, édesanyjáról kiderült, hogy súlyos betegségben szenved.

"Azonnal elhatároztam, hogy befejezem a labdarúgást, hogy gondoskodhassak édesanyámról" - nyilatkozta Higuaín. "Gyanítottam a Copa America alatt, hogy valami nincs rendben otthon, de így is megdöbbentett az igazság. Bűntudatom volt, hogy úgy játszottam a döntőben, hogy nem is tudtam róla. Az egész világ összeomlott körülöttem, mással nem is akartam foglalkozni."

"Mondtam anyukámnak, hogy befejezem a labdarúgást, és ha rajtam múlt volna, ez így is történik."

"Ő viszont azt válaszolta, hogy boldoggá teszi, ha futballozom. Hozzátette, hogy soha nem hagyná, hogy befejezzek valamit, amit szeretek. Arra kért, hogy folytassam, és tudtam, hogy teljesítenem kell a kérését. Számomra a családom és a barátaim a legfontosabbak. A futball csak ezt követően jön. Ezt meg kell érteniük az embereknek. Mikor pályán vagyunk, nem gondolnak arra, hogy a pályán kívüli dolgokkal is foglalkozunk." 

Higuaín végül folytatta pályafutását, nyert két olasz bajnoki címet, két olasz kupát, emellett játszhatott BL-döntőben is. Végül otthon is rendeződtek a dolgok, hiszen anyukája azóta teljesen meggyógyult. Az argentin támadó hamarosan új klubjában is bemutatkozhat, már amennyiben régi-új mestere, Maurizio Sarri bizalmat szavaz neki a Sheffield Wednesday elleni FA-kupa-mérkőzésen.

via goal.com 

Hozzászólások