Premier League - Hiába bújt a gyűlölt Manchester United mezébe a Liverpool legendája, a ManCity nyerte a városi rangadót
Hiába bújt a gyűlölt Manchester United mezébe a Liverpool legendája, a ManCity nyerte a városi rangadót
Fotó: Europress/AFP

Hiába bújt a gyűlölt Manchester United mezébe a Liverpool legendája, a ManCity nyerte a városi rangadót

Takács MártonTakács Márton
2019/04/25 13:03

A Premier League-ben óriási versenyfutás zajlik a bajnoki címért a Liverpool és a tavalyi aranyérmes Manchester City között. A Pool korábbi játékosai és szurkolói ebben a kiélezett harcban olyan dolgokra vetemedtek, amelyekre még sohasem, a szerdai manchesteri városi rangadón az eléggé utált Manchester Unitednek drukkoltak.

Arról már írtunk, hogy a Cityvel korábban két PL-elsőséget is begyűjtő James Milner, a Liverpool egyik legfontosabb játékosa azt nyilatkozta a parti előtt, hogy "Életemben először fogok a Unitednek drukkolni. De nem fogom nézni a meccset. Energiapocsékolás lenne. Még nem tudom, mit fogok csinálni, talán elugrom enni valahová." 

A Liverpool egyik legjobbja életében először fog a Manchester Unitednek drukkolni a City ellen | Hosszabbítás

A Liverpool középpályása, James Milner elmondta, hogy a Manchester Unitednek fog szurkolni szerdán a manchesteri városi derbin, de magát a mérkőzést nem fogja nézni. A Manchester City két ponttal áll a Premier League tabelláján a Pool mögött, de ha Pep Guardiola csapata legyőzi az MU-t, élre áll és megelőzi Jürgen Klopp együttesét.


Nála is továbbment Jamie Carragher, a Liverpool korábbi legendás, Bajnokok Ligája-győztes hátvédje. A mérkőzést közvetítő Sky Sports szakértője egyszer régebben a stúdióban a Manchester United mezét húzta magára. Szerdán a meccsre készülődve kitweetelte az ezt megörökítő videót azzal a kísérő szöveggel, hogy "Soha többé!"


Carragher korábbi csapattársa, Djimi Traoré - akivel 2015-ben együtt nyertek BL-t - is megnyilvánult a Twitteren, "Reméljük, a United segít nekünk a tabella élén maradni." - írta, plusz a #YNWA hashtaget is odatette.


Nem kell messzire mennünk, hogy hasonló példákat találjunk. Tesis a világ-interjúsorozatunk két korábbi, Liverpool-drukker szereplője is jelentkezett a Facebookon a szerdai rangadó miatt, mindketten kinyilvánították, hogy szurkolnak a Manchester United sikeréért. Mint kiderült, hiába. 

A szabadúszó újságíró, Csepelyi Adrienn, aki 2018 egyik legszórakoztatóbb könyvében, az általunk recenzált Belemenés című kötetében és a már említett interjúban is elmesélte, hogyan lett a labdarúgás és a Liverpool szerelmese, azt írta privát FB-oldalára, hogy "Igen, szurkolok a Unitednek. Nem, nem bírom nézni."  A szerzői felületén pedig egy hosszabb poszttal jelentkezett a meccs alatt:


A kitűnő felvidéki újságíró és szépíró, Gazdag József nála is régebb óta a Pool híve, a nekünk elmondottak szerint "a 80-as évek végétől szurkolok a Liverpoolnak". Az Egy futballfüggő naplójából c. blogjának címét viselő FB-oldalán két, rá jellemző poszttal jelentkezett. Az elsőt a mérkőzés félidejében írhatta ki körülbelül, akkor még jól tartotta magát a United:

A 2-0-s City-győzelem miatt érzett csalódásában követte el a másodikat:


Hozzászólások