Premier League - Guardiola: szükségünk van egy hátvédre, de nem biztos, hogy van rá pénzünk
Guardiola: szükségünk van egy hátvédre, de nem biztos, hogy van rá pénzünk
Fotó: Europress/AFP

Guardiola: szükségünk van egy hátvédre, de nem biztos, hogy van rá pénzünk

Németh DánielNémeth Dániel
2019/07/20 17:53
Pep Guardiola megerősítette, hogy a Manchester City egy belső védő leigazolásán dolgozik, azonban egyáltalán nem biztos abban, hogy a klub rendelkezik az ehhez szükséges erőforrásokkal. Az edző sok sikert kívánt az idén nyáron távozó Vincent Kompanynak, egyúttal hozzátette, alig várja, hogy láthassa az Anderlecht játékos-edzőjeként dolgozó belső védő csapatát élesben. A csapatkapitány-választásba viszont nem szeretne beleszólni.

Ezen a nyáron a manchesteriek Kínában, a Premier League Asia Trophy fantázianevet viselő felkészülési tornával melegítenek az augusztus elején rajtoló angol bajnokságra. Ezen az eseményen faggatták Guardiolát a klub átigazolási terveit illetően, és ugyan időnként próbált kitérni a válasz elől, azt azért elismerte, egy belső védőt szívesen látna a csapatban. Leginkább azért, mert a nyáron távozott a klubot 2008 óta szolgáló Kompany, aki a pályán talán már nem számított annyira fontos játékosnak (bár a bajnoki címhez hozzájárult egy óriási góllal), viszont az öltözőben megkerülhetetlen láncszem volt.

Játékos-edzőként folytatja pályafutását a ManCity csapatkapitánya | Hosszabbítás

Korábban beszámoltunk róla , hogy Vincent Kompany bejelentette, 11 év után távozik a Manchester Citytől. Azóta az is kiderült, hogy visszatér nevelőegyesületéhez, az Anderlechthez, ahol nem csak játékosként, de edzőként is számítanak rá a következő három évben.

"Vincent hihetetlenül fontos játékos volt a pályán és azon kívül egyaránt. Ha egészséges volt, mindig készen állt a játékra. Döntő szerepe volt a csapatban, rengeteget játszott. Még mindig fantasztikus játékosnak tartom, és már alig várom, hogy láthassam az oldalvonal mellett állva és hogy milyen stílusban játszatja az Anderlechtet. Meglátjuk, szükséges lesz-e pótolni őt, de figyelemmel kísérünk pár játékost. Ezzel együtt, jelenleg három bevethető belső védőnk van, és akad két belső védünk a második csapatból, akik szintén segíthetnek. Meg kell vizsgálnunk a piacot, és hogy a klub szerint el tudunk-e költeni ennyi pénzt" - magyarázta Guardiola.

Amikor viszont rákérdeztek, hogy Harry Maguire is a kiszemeltek között van-e, kitérő választ adott. "Jelenleg a Leicester futballistája. Tudom, hogy páran, például a Bayern Münchennél, rengeteg beszélnek Leroy Sanéról, azonban én sosem foglalkozom a többi klub futballistáival. Ami megtörténik, az megtörténik" - zárta rövidre a gondolatot.

Kompany távozása aligha befolyásolja jelentősen Guardiola taktikáját és a Manchester City játékát, azonban a vezéregyénisége biztosan hiányozni fog egykori csapatának. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Premier League címvédőjének új csapatkapitányt kell keresnie, ezt a szerepet - már amikor épp egészséges volt - a belga válogatott klasszis töltötte be. Azt viszont Guardiola nem árulta el, kire hárul majd ez a szerep, ugyanis szerinte azt az öltözőn belül kell eldönteniük a játékosoknak, kik képviselik az érdeküket, akár az edző előtt is. Ő maga pedig nem kíván beleszólni a folyamatba.

000_1IY5JM.jpg Fotó: Europress/AFP 

"Természetes úton fog zajlani az egész" - mondta. "Én nem fogok válogatni a játékosok között. Meglátjuk, ki rendelkezik megfelelő kiállással, hogy csapatkapitány legyen, ezt együtt fogják eldönteni. Én kimaradok ebből. Az öltözőt a kapitánynak kell kezelnie. Ha a játékosoknak problémájuk van velem, a kapitány képviseli a döntésüket. Nekik kiválasztani a kapitányukat, mert ő lesz a szóvivő, amikor a vezetőséggel vagy velem kell beszélniük. Mivel ez sokkal fontosabb nálam, ez nem lehet az én döntésem. Még csak tippeket sem adtam nekik" - avatta be az újságírókat a folyamatokba az edző.

Guardiola kitért Sanéra is, akinek változatlanul bizonytalan a jövője a klubnál. Jelenlegi kontraktusa még két évig köti a klubhoz, a hosszabbításra tett lépéseket pedig visszautasította a német szélső. "Szeretnénk, ha maradna. Remélhetőleg a következő években is velünk lesz, ezért ajánlottunk neki új szerződést több mint egy évvel ezelőtt. Számítok rá. Különleges képességekkel rendelkezik, a mi rendszerünkbe egy bizonyos típusú szélsőre van szükség. De ez az ő döntése, mint ahogyan Jadon Sanchónak is megvolt erre a lehetősége. Mindent megteszünk, de ha menni akar, mit tehetünk? Semmit. Ismerjük a helyzetet, próbálkoztunk, meglátjuk, mi történik majd."

via Telegraph

Hozzászólások