Premier League - Guardiola szerint Solskjaer elképesztően kezdett a Manchester United kispadján
Guardiola szerint Solskjaer elképesztően kezdett a Manchester United kispadján
Fotó: Europress/AFP

Guardiola szerint Solskjaer elképesztően kezdett a Manchester United kispadján

Németh DánielNémeth Dániel
2019/01/10 18:07

Miután a Manchester City nagyon kényelmesen, 9-0-ra elintézte az angol harmadosztályú Burton Albiont, Pep Guardiolát megkérdezték, mit gondol a városi rivális megbízott vezetőedzőjéről, Ole Gunnar Solskjaerról. Elképzelhető, hogy csak udvarias szeretett volna lenni, mindenesetre nagyon pozitívan nyilatkozott a 45 éves norvég eddigi munkájáról.

Solskjaer teljesítményébe nehéz belekötni, első öt mérkőzését megnyerte a Manchester United kispadján, amivel nem mellesleg beállított egy 73 éves klubrekordot. Korábban csak Matt Busby mondhatta el magáról, hogy öt győzelemmel kezdett a klubnál, és amennyiben a hétvégén legyőzné a Tottenhamet az MU, megdőlne a rekord. Nem mintha Solskjaert elsősorban ez motiválná.

Az ideiglenesen kinevezett szakember nemrég azt mondta, nem foglalkozik a klub rekordjaival, és esetlen cél lebeg a szeme előtt: hogy csapata az általa elképzelt stílusban futballozzon. "Nem érdekel. Legalábbis most nem. 20 év múlva viszont lehet, hogy leülök és visszatekintek, milyen rekordokat értem el. Viszont amikor egy bizonyos szerepkört töltök be, sosem nézek vissza, miket értem el az úton" - nyilatkozta.

Guardiola elismerését mindenesetre sikerült elnyernie. "Sokkal jobban kezdett, mint én. Az első meccsemet elveszítettem, a másodiknál döntetlent értünk el. Neki viszont az összeset sikerült megnyernie. Fiatal menedzser, hihetetlenül jó eredményekkel. Láttam pár percet a mérkőzésükből, és nagyon-nagyon jól játszottak" - összegezte véleményét a ManCity edzője, aki azért hozzátette, jelenleg szívesebben foglalkozik hétvégi ellenfelükkel.

A bajnoki címvédő hétfőn lép pályára, hazai pályán fogadja a Wolverhampton Wanderers csapatát. Nuno Espírito Santo tanítványai ebben az idényben többször megviccelték már a nagyokat, az ún. big 6 összes csapata ellen van már győzelme vagy pontszerzése a Wolves-nak. Tekintve, hogy a ManCity még mindig négypontos hátrányban van a Liverpoolhoz képest, Sergio Agüeróék számára csak a győzelem lehet megfelelő eredmény.

Fontos forduló következik a Manchester United számára is, a Solskjaer-éra messze legnagyobb erőfelmérője vár a vörös ördögökre. Ugyan az új stadion még mindig nem készült el, a Tottenham így is fantasztikus szezont fut. Az MU hátránya tíz pont a Spurshöz képest, így egy győzelemmel csökkenthetné lemaradását, és ha a Chelsea-hez képest is tudna faragni a hátrányból, beszállhatna a BL-indulást érő negyedik helyért folyó harcba.

via goal.com

Hozzászólások