Premier League - Guardiola megnevezte a legtehetségesebb focistát, akit valaha látott - nem Messi az
Guardiola megnevezte a legtehetségesebb focistát, akit valaha látott - nem Messi az
Fotó: Europress/AFP

Guardiola megnevezte a legtehetségesebb focistát, akit valaha látott - nem Messi az

Takács MártonTakács Márton
2019/07/29 15:26
A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola úgy véli, hogy csapata 19 éves középpályása, Phil Foden a legtehetségesebb játékos, akit valaha látott. 

Pep Guardiola úgy tette ezt a kijelentést, hogy korábban volt Lionel Messi, Andrés Iniesta, Xavi és Arjen Robben edzője is. 2017-es debütálása óta 36 mérkőzést játszott a Premier League-ben Phil Foden, amelyeken hét gólt és három gólpasszt jegyzett eddig. Várhatóan sokat és erősen fog szerepelni a következő szezonban.

"Mindene megvan ahhoz, hogy az egyik legjobb játékos legyen" - mondta róla Guardiola. "Sokszor beszéltem már róla sajtótájékoztatókon, de szemtől szemben talán még nem mondtam neki, hogy Phil a legeslegtehetségesebb játékos, akit valaha láttam játékosi vagy menedzseri karrierem során. Az egyetlen probléma, hogy a menedzsere nem gyakran teszi be őt a kezdőcsapatba. Remélhetőleg a jövőben ez a tendencia javulhat."


"Minden percet megérdemelne, de tudjuk, hogy milyen erős az a csapat, ahol játszik, és hogy mekkora a versenyhelyzet a középpályán. Nincs könnyű dolga, de nagyon nyitott gondolkodású. Rendkívül keményen dolgozik minden egyes edzésen, és tudja, hogy mennyire méltányoljuk őt és az erőfeszítéseit. Tisztában van vele, hogy azért is vagyok itt, hogy a lehető legtöbb segítséget megadjam neki, és biztos vagyok benne, hogy nagy játékossá válik majd."  - fejezte be ömlengését fiatal játékosáról Guardiola

Hosszú távon Foden lehet David Silva első számú helyettese és utódja, mivel a zseniális spanyol támadó középpályás júniusban bejelentette, utolsó szezonját kezdi meg a Manchester Citynél. A 33 éves irányító 396 mérkőzést játszott eddig a City színeiben, miután 2010-ben a Valenciától az Etihad Stadionba szerződött. Friss nyilatkozata szerint a 2019/20-as idény lesz az utolsó, amelyet az angol klubnál tölt, egy év múlva ilyenkor elhagyja Manchestert.

Utolsó szezonját kezdi meg a klubnál a Manchester City elmúlt 10 évének legjobb játékosa | Hosszabbítás

David Silva bejelentette, hogy a következő évad végén, 10 szezon után távozik a Manchester Citytől. A 33 éves támadó középpályás 396 mérkőzést játszott eddig a City színeiben, miután 2010-ben a Valenciától az Etihad Stadionba szerződött. Friss nyilatkozata szerint a 2019/20-as idény lesz az utolsó, amelyet az angol klubnál tölt, egy év múlva ilyenkor elhagyja Manchestert.


Foden maga épp David Silváról mondott szépeket. A fiatal angol tehetség nem szeretné, ha a spanyol zseni távozna a klubtól, pedig így áll a dolog. A 33 éves Silva tíz évnyi szolgálat után fog elszerződni a Citytől. A nagyon sokra  taksált Foden szerepe fokozatosan nőtt Guardiola menedzseri korszaka alatt az elmúlt két esztendőben, és az előrehaladás valószínűleg folytatódni fog, amikor a tavaly triplázó klubnál felkészülnek Silva távozására. 

De Foden még nem mérlegeli, hogy mit jelenthet számára is a spanyol hiánya. "Szégyen lenne, ha ezen gondolkodnék." - mondta erről Foden. "Még nem gondolok erre túl sokat, mert nem akarok, hogy távozzon. David még itt van velünk, szóval próbáljunk meg ennek örülni. Ő egy nagyszerű játékos, még 33 évesen is rendkívül éles. Egy egészen különleges labdarúgó."

Ha így folytatja, Foden is az lehet.

Foden.jpg Fotó: Europress/AFP

via BBC + Independent


Hozzászólások