Premier League - Guardiola: biztosan fogunk még pontokat veszíteni a bajnokságban
Guardiola: biztosan fogunk még pontokat veszíteni a bajnokságban
Fotó: Europress/AFP

Guardiola: biztosan fogunk még pontokat veszíteni a bajnokságban

Németh DánielNémeth Dániel
2019/02/07 16:51

Szerdán a Manchester City nehéz mérkőzésen, mindkét félidő hajrájában szerzett góllal, 2-0-ra győzött az Everton ellen az angol bajnokságban. Ezzel Pep Guardiola csapata átvette a vezetést a tabellán, igaz a címvédő egy mérkőzéssel többet játszott, mint a Liverpool. Guardiola összességében elégedett volt csapata teljesítményével, azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy egyik bajnokesélyes sem zárja majd hibátlanul a bajnokság hátralévő részét.

Néhány hete, amikor a ManCity kikapott 2-1-re a Newcastle-től, Jürgen Kloppék akár hét ponttal is elhúzhattak volna a nagy riválistól. Azóta viszont két döntetlent is játszott a Liverpool - a Leicester és a West Ham elleni meccs egyaránt 1-1-re végződött - így rövid idő alatt három pontra olvadt az előny, ami ráadásul a City Everton elleni győzelmével el is tűnt. Igaz, lehet, hogy csak ideiglenesen, hiszen a ManCity a Ligakupa miatt előbb játszotta le bajnokiját.

"Sokkal jobb érzés, hogy vezetjük a bajnokságot, de egy meccsel többet játszottunk. Ez volt a legtöbb, amit megtehettünk. Az az igazság, hogy egy hónappal ezelőtt, amikor a Liverpoollal játszottunk, az is előfordulhatott volna, hogy 10 pontra nő a hátrányunk. Néhány nappal ezelőtt pedig lehetett volna hét a különbség. Most mégis mi vagyunk az élen. Mi a tanulság? Sosem szabad feladni. Ez minden sportolóra igaz, mindig a győzelemre kell törekedni" - mondta Guardiola.

000_1D442L.jpg Fotó: Europress/AFP

"Nem tudom, hogy mi játszódik le a Livepoolnál most, hogy ők üldöznek minket, de ezzel nekik kell foglalkozniuk. Meglátjuk, hogyan alakul majd a Manchester United elleni mérkőzésük az Old Traffordon (február 24-én lesz a meccs - a szerk.). Van még 12 meccsünk hátra, renget pontot lehet még szerezni, és néhányat biztosan el fogunk hullajtani. Remélhetőleg olyan keveset, amennyire csak lehetséges és a Liverpoolnál kevesebbet. Azt nem hiszem, hogy bármelyik csapat is nyerni fog 12 meccset zsinórban."

"Komoly teszt vár ránk a Chelsea elleni fontos mérkőzésen, igazán kivételes csapatról van szó. Valóságos döntő ez nekünk, ha megszerezzük a három pontot, az nagy lépés lesz. Van egy hetük a felkészülésre, de ez már csak ilyen. Amikor a Barcelonánál és a Bayern Münchennél dolgoztam, hallottam az idősebb edzőket - Sir Alex Fergusont és Rafa Benítezt - panaszkodni a program miatt, de soha nem történt semmi" - folytatta, majd azt is hozzátette, mivel négy sorozatban vannak versenyben, kénytelenek alkalmazkodni.

A szerda esti bajnokin elmaradt a szokásos City-mágia támadásban, a csapat egy rögzített helyzetből szerzett vezetést Aymeric Laporte fejesével, majd az utolsó pillanatokban Gabriel Jesús talált be - tegyük hozzá, jókora mázlival. Habár az Everton több ígéretes kontrát is vezethetett, az utolsó passzok, lövések egyáltalán nem jöttek össze, és a várható gólok (xG) statisztika alapján parádésan védekezett a címvédő, mindösszesen egyszer próbálkozott a liverpooli csapat a tizenhatoson belülről.

"Nem ilyen teljesítményt vártunk. Próbálkozott az ellenfelünk, mi pedig rengeteget játszottunk az elmúlt két hónapban, ami mindig nehéz. Három napja az Arsenal ellen volt egy kemény meccsünk, és amikor a Goodison Parkhoz hasonlóan nehéz helyre látogatunk, nehéz fenntartani a szintet, de ehhez is alkalmazkodnunk kell. Hétvégén ismét egy kemény mérkőzésre számítok a Chelsea ellen" - foglalta össze a meccs tanulságait a Manchester City edzője.

via telegraph 

Hozzászólások