Premier League - Emery Özilt is simán leülteti a padra, ha nem végzi a feladatát
Emery Özilt is simán leülteti a padra, ha nem végzi a feladatát
Fotó: Europress/AFP

Emery Özilt is simán leülteti a padra, ha nem végzi a feladatát

HosszabbitásHosszabbitás
2018/11/30 18:27

Mesut Özil „hihetetlen képességgel” dicsekedhet - mondta a goal.com-nak az Nigel Winterburn, aki 1987 és 2000 között volt az Arsenal játékosa. A korábbi futballista azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy Unai Emery senkit sem fél a kispadra ültetni, ha az illető nem végzi el a rábízott feladatokat, így Özil sem érezheti biztonságban magát.

A korábbi német válogatott játékos eddigi Ágyús karrierje során érinthetetlennek tűnt. Arséne Wenger nagy rajongója volt, és gyakran szemet hunyt a hullámzó teljesítménye felett. Emery tisztázta ezt a helyzet, és bár Özil továbbra is fontos szereplője az új irányításnak, a 30 éves játékos többé már nem tekintheti garantáltnak pozícióját. Az Arsenal-legenda Winterburn a Tottenham elleni derbi előtt  nyilatkozott a világbajnok játékosról: 

„Özilnek hihetetlen képességei vannak, de talán frusztrálja az embereket, mert a formája hullámzó. Kétségtelen, hogy a támadó mögötti tízes az ő pozíciója, és Emery be tudja őt illeszteni abba a rendszerbe, amit játszatni akar. De az előző hétvége, a Bournemouth ellen megmutatta, hogy nem számít ki vagy, ha nem illesz a rendszerbe, akkor kispadra kerülsz vagy be sem kerülsz a keretbe” - idézi Winterburnt a goal.com

000_APP1999121058283.jpg Fotó: Europress/AFP

„Szerintem kezdeni fog, mivel hazai meccs lesz. Valószínűleg visszaállunk négy védőre és Özil fog a csatár mögött játszani. Egyértelmű a döntés Özil és Ramsey között, Kiváltképp Aaron szerződésének helyzetével” - utalt Winterburn a Tottenham elleni meccsre.  „Kíváncsian várom a kezdőt, mert nem tudom megjósolni se Emery kezdőjét, se a formációt.”

Aki biztos nem lesz a vasárnapi mérkőzésen - hiába tért vissza az U23-as csapatban - az Laurent Koscielny. A francia védőt figyelmeztették, hogy hosszú sérülése után nem lesz könnyű biztosítania a helyét Emery tervében. Winterburn szerint a május óta sérült Koscielnynak nem lesz egyszerű a visszatérése, még úgy sem, hogy az érkezése óta alapembernek számít. 

„Volt egy kis visszaesése tavaly, de az lehet valamilyen sérülés miatt. Egy ilyen nagy sérülés esetében figyelni kell a játékost a tartalék meccseken és az edzésen. A nagy teszt akkor jön majd, mikor visszatér az első csapathoz és, hogy hogyan tudja felvenni a csapat ritmusát. Ha abban az állapotban tud visszatérni, amire  képes, akkor ő lesz az Arsenal első számú védője.”

000_14J6KV.jpg Fotó: Europress/AFP

„Rob Holding jól kezelte a saját visszatérést és Shkodran Mustafi is említette az új edzés gyakorlatok előnyét. Az előjelek pozitívak és nem fogják siettetni a visszatérését” - mondta Winterburn

„Unai Emery a forma alapján fog választani. Láthattuk ezt más játékosokkal is. Nem hiszem, hogy amikor Koscielny visszatér, akkor Mustafi vagy Holding fog kiesni. Ha mindenki egészséges és jó formában van, akkor Emerynek lehet problémája. De Emery mindig a formát és a következő ellenfelet fogja nézni választáskor” - zárta az Arsenal-legenda.

Klein Réka

Hozzászólások