Premier League - Eddig tartott a Ranieri-korszak a Fulhamnél, menesztették az olasz menedzsert
Eddig tartott a Ranieri-korszak a Fulhamnél, menesztették az olasz menedzsert
Fotó: Europress/AFP

Eddig tartott a Ranieri-korszak a Fulhamnél, menesztették az olasz menedzsert

Takács MártonTakács Márton
2019/03/01 11:21

106 nap után menesztették posztjáról Claudio Ranierit, a Fulham menedzserét. Az ideiglenes menedzser az eddigi másodedző, Scott Parker lett. 

Az olasz utolsó meccse a londoniak kispadján a Southampton elleni 2-0-s vereség volt, amely után a Premier League 19. helyére csúszott vissza a Fulham, tíz pontra a még biztos bennmaradást jelentő pozíciótól 10 fordulóval a vége előtt. 

Ranierit még novemberben nevezték ki a szintén kirúgott Slavisa Jokanovic helyére. A 67 éves olasz 17 meccset kapott a Fulhamnél, amelyek közül csak hármat tudott megnyerni csapatával. Ezek közé tartozik a Southampton elleni 3-2 a debütálása alkalmával, de ezt 11 vereség követte, beleérte az FA-kupa harmadik fordulóját, ahol a Legaue Two-ban tanyázó Oldham búcsúztatta őket. 

Shahid Khan klubelnök a nyilatkozatában a következőt mondta: "Claudio nehéz helyzetben vette át a csapatot, a legutóbbi nyolc mérkőzésén pedig csak egy pontot szerzett vele a gárda, miközben az első nyolc meccsén még kilenc pontot gyűjtöttünk. Ezután váltatunk kellett, de így is hálás vagyok neki. Claudio a barátunkként hagyja el a Fulhamet, máshol biztosan sikeresebb lesz majd. Amennyiben Scott megfelel a kihívásnak, a csapat pedig jól reagál a lehetőségre, talán győzelmek állhatnak még előttünk."


Ranieri csodaszámba menő bajnoki címet nyert 2016-ban a Leicesterrel, de kilenc hónappal később menesztették posztjáról, a Nantes-hoz szerződött a francia élvonalba. A Fulhamhez azután került, hogy az első 12 találkozóján mindössze öt pontot gyűjtött a csapat. 

Ranieri így nyilatkozott: "Természetesen csalódott vagyok a kialakult helyzet miatt, és hogy nem tudtunk építeni a jó rajtra. Szeretném köszönetet mondani a klubnak, a játékosoknak és a szurkolóknak a támogatásukért!"

A játékosként a középpályán szereplő Scott Parker lett a Fulham következő menedzsere. A 38 esztendős, 18-szoros angol válogatottnak még nincs menedzseri tapasztalata, de közel 600 profi mérkőzésen szerepelt játékosként, a Premier League-ben volt a Charlton, a Chelsea, a Newcastle, a West Ham és a Tottenham futballistája, mielőtt 2017-ben éppen a Fulhamnél befejezte volna karrierjét. Egy évvel később edzőként tért vissza a klubhoz. 

Érdekesség, hogy Scott Parker a Chelsea-nél Ranieri kezei alatt is dolgozott, ahogy az is, hogy Jokanovic volt Ranieri első igazolása a londoni Kékeknél.

via BBC

Hozzászólások