Premier League - De Gea nem kér a Juvéból és a PSG-ből, hosszabbítana az MU-val
De Gea nem kér a Juvéból és a PSG-ből, hosszabbítana az MU-val
Fotó: Europress/AFP

De Gea nem kér a Juvéból és a PSG-ből, hosszabbítana az MU-val

Németh DánielNémeth Dániel
2018/12/20 17:36

Egy lépéssel közelebb került David de Gea ahhoz, hogy hosszú távú szerződést kössön a Manchester Uniteddel - írja forrásaira hivatkozva az ESPN. A spanyol válogatott kapus a portál szerint Manchesterben képzeli el a jövőjét, mivel nincs meggyőződve arról, hogy a Juventus vagy a Paris Saint-Germain megfelelő lépés lenne.

Papíron megvolt a lehetősége annak, hogy De Gea már nyáron szabadon igazolható lesz, szerződése ugyanis csak 2019-ig kötötte a Manchester Unitedhez. A klub azonban rendelkezett egy hosszabbítási opcióval, melynek értelmében 2020-ig a klubhoz köthették a játékost. Az MU nyilvánvalóan élt ezzel az opcióval, így a következő másfél évben még biztosan marad a spanyol az Old Traffordon.

Hamarosan azonban dönteni kell a spanyol válogatott kapus hosszabb távú jövőjéről. A manchesteriek álláspontja eddig is világos volt, nyilvánvalóan nem szeretnék elveszíteni a világ egyik legjobb hálóőrét. De Gea ambícióival kapcsolatban már kevesebb információ került napvilágra, azonban az ESPN szerint a spanyol készen áll arra, hogy újabb hosszú távú kontraktust kössön az angol klubbal.

Állítólag ez már José Mourinho távozása előtt is terítéken volt, és vélhetően a portugál utódja(i) sem állnak a hosszabbítás útjába. A hírek szerint egyébként nagyon komoly szerződést kaphat a spanyol kapus, akár heti 350 ezer font is a markát ütheti a következő szerződés értelmében. Ezzel a klub legjobban fizetett játékosa lenne, no persze ha valaki, akkor ő rá is szolgált erre a pénzre.

David de Gea is szerepet játszik a Manchester United mélyrepülésében? | Hosszabbítás

A Manchester United tavalyi második helyezése a bajnokságban nem tükrözte a csapat valós erejét. 81 ponttal, 19 pontos hátránnyal zárták a szezont a városi rivális Manchester City mögött, ami így is a legjobb bajnoki szezont jelentette Sir Alex Ferguson visszavonulása óta.

Az ESPN szerint egy esetben lenne realitása De Gea távozásának: amennyiben valamelyik spanyol gigász bejelentkezne érte. A kapus barátnője, Edurne Garcia még mindig Madridban él, ami önmagában elég komoly motiváció lehetne a visszatérésre. Azonban a Real Madrid nemrég vásárolta meg Thibaut Courtois-t, míg Marc-Andre ter Stegen a Barcánál szintén kirobbanthatatlan lett.

Ez a helyzet a Manchester Unitednek kedvezhet, annál is inkább, mivel a kapus belátta, hogy mostanában nincs realitása a hazatérésnek. Arra azonban lehet, hogy választ kell adnia majd a klub vezetőségének, milyen terveik vannak a Mourinho utáni időszakra, és hogyan kerülhet vissza az MU a legnagyobbak közé. Jelenleg hatodik helyen áll a ManUnited, és kilenc pont választja el a BL-indulást jelentő negyedik helytől.

Korábban a Juventus és a Paris Saint-Germain merült fel az érdeklődők között. Szakmai szempontból a torinói klub lenne a legjobb választás, ahol egy kiváló védelem mögött dolgozhatna a spanyol, azonban az ESPN szerint az olaszok nem tudnak versenyezni a fizetés tekintetében. A PSG-nél pedig nemrég hosszabbítottak Alphonse Areolával, akiben hosszabb távon is látják a klub első számú kapusát.

via espn

Hozzászólások