Premier League - Coutinhót nem lepte meg a Liverpool pazar szereplése, és nem sajnálkozik a távozásán
Coutinhót nem lepte meg a Liverpool pazar szereplése, és nem sajnálkozik a távozásán
Fotó: Europress/AFP

Coutinhót nem lepte meg a Liverpool pazar szereplése, és nem sajnálkozik a távozásán

Takács MártonTakács Márton
2020/02/13 10:21
Philippe Coutinho egyáltalán nem lepődött meg korábbi klubja, a Liverpool nagyszerű szereplésén a Premier League idei szezonjában, de nem sajnálja, hogy két éve elhagyta az egyesületet. 

Coutinho jelenleg kölcsönben szerepel a Bayern Münchenben a Barcelona játékosaként. Még 2018 januárjában csatlakozott a katalánokhoz, akik 146 millió fontot fizettek értek. Miközben a brazil támadó középpályás a kezdőcsapatban való szereplésért küzdött a Barcában, a Pool pazarul fektette be az érte kapott pénzt, Virgil van Dijkot és Allissont vásárolták meg, azóta pedig mindkettejüket posztjuk világklasszisaiként emlegethetjük.

Jurgen Klopp csapata ráadásul tavaly megnyerte a Bajnokok Ligáját - éppen Coutinho Barcáját búcsúztatva az elődöntőben -, és jelenleg 22 (!) pont előnnyel áll az angol labdarúgó-bajnokság tabellájának élén, 13 fordulóval a vége előtt. 

Klopp_Coutinho.jpg Fotó: Europress/AFP

"A Liverpool szárnyal, de ez egyáltalán nem okozott számomra meglepetést" - mondta Coutinho a Sports Illustrated-nek. "Láttuk már tavaly, amikor megnyerték a Bajnokok Ligáját, hogy milyen jók, de én sem vagyok meglepve a fantasztikus csapat és a menedzser miatt. Nagyon örülök a sikereiknek, mert több barátom is van ott, egykori csapattársaim, szóval boldog vagyok miattuk, de semmi több.

Nem nézek vissza. Egy másik utat választottam, és most ahhoz képest is egy másik utazáson veszek részt. Teljes mértékben - csakúgy mint ők - a saját álmaim elérésére összpontosítok. Örülök annak, amit tettem a múltban, és most csak előretekintek."

A Bayern München per pillanat vezeti a Bundesligát, egy ponttal előzi meg a Lipcsét, közben már a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre is készülnek a bajorok. Coutinho úgy véli, hogy "nincsenek favoritok a kieséses szakaszban", ahol a szint „magas, és a mérkőzések szorosak”, hozzátette, hogy „mindent megteszünk, hogy elérjük a következő fordulót, természetesen a Bajnokok Ligája-győzelemért harcolunk. Úgy gondolom, hogy a csapatunkban megvan ehhez a megfelelő minőség."

Coutinho szerint a Bayernben minden megvan ahhoz, hogy Bajnokok Ligáját nyerjen | Hosszabbítás

A Bayern München támadó középpályása, Philippe Coutinho úgy véli, hogy a Bundesliga címvédőjének meg kell céloznia a Bajnokok Ligája megnyerését ebben a szezonban. A brazil labdarúgó a Bayern katari téli edzőtáborának végén nyilatkozott az Abendzeitungnak, azt állítva, hogy a müncheni klub végigmehet a BL-ben a döntőig, és májusban Isztambulban megszerezheti a klub hatodik európai koronáját.

via Sky Sports


Hozzászólások