Premier League - Beszélnünk kell Kevinről - Guardiola szerint legjobb formájában fog visszatérni a Citybe a belga klasszis
Beszélnünk kell Kevinről - Guardiola szerint legjobb formájában fog visszatérni a Citybe a belga klasszis
Fotó: Europress/AFP

Beszélnünk kell Kevinről - Guardiola szerint legjobb formájában fog visszatérni a Citybe a belga klasszis

Takács MártonTakács Márton
2019/07/22 10:26
Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere azt várja, hogy az igazi Kevin De Bruyne fog viszatérni az új szezon kezdetére, miután a belga középpályásnak az előző évadban sokat kellett kihagynia sérülés miatt.

A City büntetőkkel kikapott a Wolverhampton Wandererstől a Premier League Asia Trophy döntőjében, miközben De Bruyne első félidőben nyújtott teljesítménye nagy erősítést jelent Guardiola csapatának.

A belga válogatott támadó középpályás a City angliai triplázásával véget ért előző évadának nagy részéről sérülések miatt hiányzott. A Premier League-ben mindössze 19 mérkőzésen játszott, kezdőként csak 11 alkalommal léphetett pályára a bajnokságban térdproblémái miatt. Sérüléseit részben az okozta, hogy a tavalyi, belga bronzéremmel végződő világbajnokság után nem adódott megfelelő mennyiségű pihenő számára. 

De_Bruyne_Guardiola.jpg Fotó: Europress/AFP

"Újra a topon lesz" - mondta róla Guardiola. "Sajnos az előző szezonban sokszor kellett nélkülöznünk őt. Hihetetlenül jól ment nélküle is, de vele jóval erősebbek vagyunk. Tavaly nyáron alig kapott pihenőt, most viszont jóval több ideje volt regenerálódni, és olyan állapotban tért vissza, mint két évvel ezelőtt. 

Remélhetőleg tartani tudja ezt a szintet. Lenyűgöző, hogy milyen pozitív a gondolkodása, és a képességei önmagukért beszélnek. A Wolves ellen elképesztő első félidőt produkált, ami igazán jó hír. Ő egy olyan srác, aki tényleg nagyon szeret focizni. Hatalmas versenyző. Most azt szeretnénk, ha ilyen nyugodt maradna, és nem sérülne meg újra. Különösen azért, mert az előző idényben sokat volt sérült, higgadtnak kell maradnia, és lépésről lépésre haladnia. Soha nem vesztette el az önbizalmát játékosként, még a tavaly történtek ellenére sem, a lényeg, hogy a fizikai állapota miatt ne sérülhessen meg. Ez a legfontosabb. Tudjuk, mire képes, főleg, ha a fejében is minden rendben van. Valószínűtlenül nagy játékos."

De_Bruyne_City.jpg Fotó: Europress/AFP

via The Telegraph

Hozzászólások