Premier League - Beszélnünk kell Kevinről
Beszélnünk kell Kevinről
Fotó: Europress/AFP

Beszélnünk kell Kevinről

Takács MártonTakács Márton
2018/08/16 11:41

A világbajnoki bronzérmes labdarúgó, Kevin De Bruyne térdsérülést szenvedett klubja, a Manchester City szerdai edzésén. Még nem tudni, milyen súlyos a probléma, amely a jobb térdét sújtotta. 

A 27 éves középpályás 2016-ban már hasonló okok miatt 12 mérkőzésről hiányzott. De Bruyne a Premier League címvédőjének kulcsembere volt az az előző szezonban, szerzett 12 gólt és kiosztott 21 asszisztot, óriási hatással van a City támadójátékára, remek az együttműködése David Silvával és Leroy Sanéval. A mögöttünk hagyott évadban összesen 68 (!) meccset játszott, a világbajnoki bronzérmes belga válogatotttal vívott mérkőzéseit is beleértve. ezek 90%-ában a kezdőcsapatban kapott helyet. Akár két hónapos kihagyás is várhat rá, amelyre rámehet az őszi szereplése és az esély, hogy ott lehessen az Aranylabda-szavazás dobogósai között. 

Miután a City kiadta a belga sérüléséről szóló hírt, megjelent egy fotó, amint De Bruyne merevítőt hord a jobb térdén.

De Bruyne az egyik kedvenc játékosa menedzserének, Pep Guardiolának. "Akármit képes megcsinálni a labdával. Rövid passz, hosszú indítás, kiugratás, assziszt, beadás. Nincs olyan, amit ne tudna tökéletesen." - mondta róla még tavaly. Korábbi edzője, Hein Vanhaezebrouck egyenesen azt mondta róla, ő “az új Cruyff”, mások inkább Frank Lampardhoz hasonlították lövőerejét és térlátását. Az egyik legkiválóbb futballszakíró, Jonathan Wilson pedig úgy vélte, De Bruyne a hajdani összekötők megidézője. - olvashatjuk mindezeket Kele János tavalyi, 444-es cikkében, mely a Leshatár c. bookazin második számában is megjelent, egy hosszabbb, ötoldalas portré formájában.

Hozzászólások