Premier League - Beckhamhez és Gerrardhoz hasonlította a Manchester City klasszisát a Manchester United egykori jobbhátvédje
Beckhamhez és Gerrardhoz hasonlította a Manchester City klasszisát a Manchester United egykori jobbhátvédje
Fotó: Europress/AFP

Beckhamhez és Gerrardhoz hasonlította a Manchester City klasszisát a Manchester United egykori jobbhátvédje

Takács MártonTakács Márton
2019/08/23 14:06
A Manchester United Bajnokok Ligája-győztes hátvédje, a Sky Sports jelenlegi szakértője, Gary Neville a Manchester City belga középpályását, a szezont parédés formában kezdő Kevin De Bruyne-t méltatta. 

Gary Neville elképesztőnek nevezte Kevin De Bruyne játékát, valamint David Beckhamhez és Steven Gerrardhoz hasonlította a Manchester City irányítóját. 

De Bruyne szombaton szédületes játékának és két gólpasszának köszönhetően a meccs embere lett a Manchester City-Tottenham (2-2) mérkőzésen, a Premier League második fordulójában. 

A 28 éves játékmester - aki az előző szezonban kevés, mindössze 19 PL-mérkőzést tudott játszani sérülései miatt -, mindkét asszisztját - amelyek közül az első zseniális volt - a jobb oldalról jegyezte, onnan ívelte be a tizenhatoson belülre a labdát. 

Az MU és az angol labdarúgó-válogatott egykori középpályása, David Beckham az angol bajnokság történetének egyik legjobban passzoló középpályása volt, aki pazarul tudta beívelni a labdákat, miközben Steven Gerrard szintén híres volt a hajszálpontos átadásairól.

De_Bruyne_2.jpg Fotó: Europress/AFP

A tévés szakértőként dolgozó Gary Neville szerint De Bruyne ugyanazt a minőséget nyújtja e téren, mint korábbi válogatott csapattársai. 

"De Bruyne lenyűgözött engem. Ő olyan típusú játékos, aki olyan jó, hogy már világklasszisnak nevezhető, és a Spurs elleni találkozó első félidejében pompás volt. David Beckham és Steven Gerrard a két legjobban beadó játékos a jobb oldalon, akit valaha láttam a Premier League-ben. De Bruyne pedig hozzájuk hasonló minőséget képvisel - és ez nagy dicséret. Olyan dolgokat csinál, amelyeket ők is ugyanúgy tettek."

De Neville méltatta De Bruyne intelligenciáját is.

A nyitó gól előtt a belga visszahúzódott, hogy megkapja a labdát, mielőtt átívelte azt a túloldalra, hogy Raheem Sterling gólt szerezhessen. Ezután a második találat előtt lerohant a szélen, és Sergio Aguero értékesítte a beadását. 

"Az első gólnál visszalépett, aztán a beívelés minőségéről is beszélhetünk, mert annyira különleges volt az a gólpassz" - mondta Neville. "A második találat kissé különbözött ettől. Ott az elmozgásának az ütemezése volt tökéletes, ami bizonyítja intelligenciáját. Soha nem kétséges, hogy keresztlabdái pontosan oda fognak menni, ahová kellene. De Bruyne megismétli azt a minőségi és pontossági szintet a jobb oldalon, amelyet Beckham produkált a United színeiben, és ezt hosszú ideje nem láttam a Premier League-ben."

De_Bruyne_3.jpg Fotó: Europress/AFP

via Sky Sports

Hozzászólások