Premier League - Az utolsó pillanatokban egyenlített a Chelsea az MU ellen, kisebb balhéval ért véget a meccs
Az utolsó pillanatokban egyenlített a Chelsea az MU ellen, kisebb balhéval ért véget a meccs
Fotó: Europress/AFP

Az utolsó pillanatokban egyenlített a Chelsea az MU ellen, kisebb balhéval ért véget a meccs

HosszabbitásHosszabbitás
2018/10/20 17:07

A Chelsea drámai végjátékban, a 96. percben egyenlítve 2-2-es döntetlent játszott Londonban a Manchester Uniteddel az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

A hazai csapat szerzett vezetést Antonio Rüdiger jóvoltából a 21. percben, de a szünet után az MU fordítani tudott: Anthony Martial az 55., majd a 73. percben is betalált. A Chelsea már a vendéggólok előtt is több helyzetet alakított ki, aztán a hajrában is nagy erőkkel rohamozott, de csak a hatperces ráadás utolsó percében sikerült egyenlítenie. 

Előbb a kapufáról pattant ki a labda, majd David de Gea mutatott be nagy bravúrt, végül Ross Barkley közeli bombájánál már ő is tehetetlen volt.

Mourinhót Barkley gólját követően több embernek kellett lefognia, de mint kiderült, ennek megvolt az előzménye is. A portugál alapvetően rezignáltan vette tudomásul a bekapott gólt, azonban a Chelsea pályaedzője, Marco Ianni épp Mourinho előtt ünnepelte meg az egyenlítő találatot, ami már kihozta a sodrából az MU mesterét. Felpattant, majd elindult Ianni felé, azonban nem jutott el hozzá, mert a biztonságiak útját állták.

Marco Ianni vs. José Mourinho:

A Manchester United Sir Alex Ferguson vezetőedző 2013-as visszavonulása óta nem nyert a Stamford Bridge-en, öt vereség és két döntetlen a mérlege. A Chelsea viszont az eredményes hajrával megőrizte veretlenségét, és a klub történetében harmadszor áll kilenc fordulót követően is vereség nélkül. A 2005/06-os idényben - éppen Mourinhóval a kispadon -, valamint a 2014/15-ös szezonban is bajnoki címmel zárt ilyen kezdés után.  

A mérkőzés összefoglalója:

Végredmény:
Chelsea-Manchester United 2-2 (1-0)

MTI

Hozzászólások