Premier League - Az Oasis vezére együtt énekelte zenekara legnagyobb slágerét a Manchester City öltözőjében a bajnokcsapattal
Az Oasis vezére együtt énekelte zenekara legnagyobb slágerét a Manchester City öltözőjében a bajnokcsapattal
Fotó: mancity.com

Az Oasis vezére együtt énekelte zenekara legnagyobb slágerét a Manchester City öltözőjében a bajnokcsapattal

Takács MártonTakács Márton
2019/05/13 16:25

Köztudott, hogy az egyik legismertebb brit zenekar, az Oasis - valamint a Noel Gallagher's High Flying Birds - agya, vezére és dalszerzője, az 51 éves Noel Gallagher óriási szurkolója a Manchester Citynek, saját elmondása szerint 1971-ben, egy Newcastle United elleni mérkőzésre vitte ki őt először az édesapja a Maine Roadra, "a City azóta a csapatom ". Mindössze négyéves volt akkor. 

"A családom nagy része - úgy 6000 tagja - United-szurkoló. Az apám testvérei és az unokatestvéreim is. Csak a két testvérem, Liam, Paul és én vagyunk City-drukkerek." - mondta 2013-ban a FourFourTwo-nak. Azt is elmesélte egy helyütt, hogy amikor Sergio Agüero belőtte élete leghíresebb gólját, amivel a Manchester City megnyerte a 2012-es Premier League-t, "sírtam, mint egy kisgyerek" . Gallaghernek David Silva a kedvenc City-játékosa, évekkel ezelőtt azt mondta, annyira szereti a zseniális spanyol középpályást, hogy "még azt is megengedném neki, hogy lefeküdjön a feleségemmel." 

Az Oasis agya szerint a Manchester Cityt nézni idegőrlőbb, mint koncertezni | Hosszabbítás

Több világhírű brit zenészről tudható, hogy melyik angol labdarúgócsapatnak szurkol. Damon Albarn Chelsea-drukker, Alex Turner és az Arctic Monkeys többi tagjának szíve a Sheffield Wednesday-ért dobog, a teljes Kasabiannak a Leicester a favoritja, Richard Ashcroft a The Verve-ből a Manchester Unitedért szorít, ahogy Thom Yorke, a Radiohead feje is.


Erről még nem értesültünk, de a Manchester City hétfőn megjelentetett egy szuper videót, amelyből kiderül, az idősebbik Gallagher tesó természetesen ott volt a Brighton-City mérkőzésen is vasárnap, majd kedvenc csapata 4-1-es győzelme után beugrott az öltözőbe is, hogy a bajnokcsapat játékosaival együtt ünnepelhessen.

Ahogy Noel betoppant Raheem Sterlingék közé, már fel is csendült minden jobb buli elmaradhatatlan kelléke, az Oasis Wonderwall című világslágere, amelyet Gallagher - miután egyenként megölelte az összes játékost - együtt énekelt Edersonékkal. Már ezért az élményért megérte megnyerni ismét a Premier League-t.  

Hozzászólások