Premier League - Az MU nagy fogásának a klub korábbi játékosa tanácsolta, hogy ne a városi rivális Cityt válassza
Az MU nagy fogásának a klub korábbi játékosa tanácsolta, hogy ne a városi rivális Cityt válassza
Fotó: Europress/AFP

Az MU nagy fogásának a klub korábbi játékosa tanácsolta, hogy ne a városi rivális Cityt válassza

Takács MártonTakács Márton
2020/03/11 17:15
Még a manchesteri városi derbi előtt nyilatkozta azt a United korábbi középpályása, Nani, hogy ő segítette honfitársát, Bruno Fernandest a döntésben, hogy az Old Trafford felé vegye az irányt, mikor még csapattársak voltak a Sportingnál.

A Manchester United egykori, az Orlando City jelenlegi szélsője, Nani kijelentette, hogy Bruno Fernandes többek között az ő javaslatára nem igazolt a Manchester City-hez, mielőtt januárban annak városi riválisához, a Unitedhez szerződött volna. Fernandes volt az MU nagy téli szerzeménye, aki Lisszabonból, a Sportingtól tette át a székhelyét az Old Traffordra. 

Hogyan segítheti az MU játékát a 68 millióért szerződtetett portugál középpályás? | Hosszabbítás

"Bruno, Bruno, Bruno" - skandálták a Manchester United szurkolói a hétvégi mérkőzésen, ami remekül kiemeli, mennyire várták az Old Traffordon az új igazolás bemutatkozását. Bruno Fernandes a minimális felkészülés ellenére nem okozott csalódást, már az első találkozóján megmutatta, jól járhat vele csapata, még ha minden problémára nem is tud választ adni.

A United 55 millió eurót (47 millió font/60 millió dollár) fizetett érte, ő pedig már az első hetekben igazolta, hogy megérte az árát. Első nyolc manchesteri mérkőzésén három gólt és három gólpasszt könyvelhetett el, az MU-legenda Paul Scholes szerint a 25 éves középpályás nézhetővé tette a csapatot, köszönhetően az ő támadó képességeinek. A négyszeres Premier League-győzte Nani honfitársának ezt a képességet közelről és személyesen látta, amikor a Sportingban féléven át együtt játszottak. A 2016-ban Európa-bajnok szélső azt mondta, Fernandes olyan játékos, aki segíthet az Unitednek, még akkor is, ha egy kis lendületre volt szüksége az odajutáshoz.

"Amikor játszottam vele, nagyon sok minőséget és sok potenciált láttam a teljesítményében." - mondta Nani a goal.com-nak. "Egy nap egy vele folytatott beszélgetésben csak arra motiváltam, hogy egy kicsit keményebben eddzen, mert abban a pillanatban az volt az egyetlen, amire szüksége volt, hogy magas szinten folytassa, a Premier League-ben vagy Spanyolországban, vagy egy másik bajnokságban. Abban az időben azt tanácsoltam neki, hogy a legjobb lépés Anglia lehetne számára, mert a játékstílusát ott sokan értékelnék, és gyönyörű gólokat fog szerezni, ahogy addig is tette azt, és a szurkolók valósággal megőrültek a nagy távolságból leadott lövéseiből született találataiért."

Az MU legendáját lenyűgözte a csapat télen megszerzett portugálja | Hosszabbítás

Bruno Fernandes a zonnal javított a Manchester United játékán, és még befolyásosabbá válik majd az idő elteltével - mondja Ryan Giggs, a klub legendája. A portugál középpályás januárban szerződött a Sportingtól a Unitedhez, és úgy tűnik, zökkenőmentes volt az átmenet részéről a Premier League-be.

Az egykori United-védő, Rio Ferdinand azt nyilatkozta, hogy Nani és Cristiano Ronaldo ragyogó leírást adott neki Fernandesről, mielőtt a középpályás aláírt a klubhoz. Nem a 20-szoros angol bajnok Manchester United volt az egyetlen angol klub, amelyiknek Fernandes felkeltette a figyelmét, a városi rivális City is érdeklődött iránta. Nani azt mondja, hálás, hogy egykori klubja hozta végül tető alá az üzletet, lehetőséget adva Fernandesnek, hogy a következő portugálként lépjen az Old Trafford gyepére.

A hétvégén a manchesteri derbi előtt Nani elmondta: "Amint láttam a híreket és a lehetőségeket, azt mondtam neki:" Ne válassza a Manchester City-t, ne válasszon más csapatot. A Man Utd legyen a célpontja! Pár hónap múlva igazolt a Manchester Unitedbe, és annyira boldog vagyok, mert ez a tanácsom és választása végül megegyezett. Gyönyörű volt, mert abban a pillanatban, amikor láttam, hogy ott játszik mint a legjobb játékos, gólt szerez. Jó, ha így működnek a dolgok."

via goal.com


Hozzászólások