Premier League - Az MU legendája szerint Európa egyik leghalálosabb támadóegysége áll Solskjaer rendelkezésére
Az MU legendája szerint Európa egyik leghalálosabb támadóegysége áll Solskjaer rendelkezésére
Fotó: Europress/AFP

Az MU legendája szerint Európa egyik leghalálosabb támadóegysége áll Solskjaer rendelkezésére

Takács MártonTakács Márton
2019/12/30 11:32
Paul Scholes, a Manchester United egykori világklasszis középpályása úgy gondolja, a Vörös Ördögök jelenlegi csatárai kiállják az összehasonlítást a legjobb klubok támadóival. 

Paul Scholes a Burnley elleni szombati 2-0-s győzelem után kijelentette, hogy a Manchester United támadó hármasa Európa legkiválóbb csatársorai közé tartozik. Anthony Martial és Marcus Rashford egy-egy gólja három pontot jelentett Ole Gunnar Solskjaer csapata számára, amely ennek eredményeként a Premier League-ben az ötödik helyre jött fel. 

A Vörös Ördögök felállásában Martial volt a középcsatár ezen a mérkőzésen, míg Rashford és Daniel James a két szélek támogatták a francia játékát. Miután az MU legutóbbi két mérkőzésén hat gólt is szerzett, Scholes úgy véli, hogy Solskjaernek Európa egyik leghalálosabb támadóhármasa áll a rendelkezésére.

"A három támadó van olyan jó, mint bármelyik csapaté a ligában, vagy Európa bármely klubjánál" - nyilatkozta Scholes a BT Sportnak. "Martial, Rashford és James is ragyogó, és még Mason Greenwoodot is ide vehetjük. Csak a mögöttük lévő helyzet aggaszt. Tudjuk, Pogba képességeivel tisztában vagyunk, amennyiben a hozzáállása megfelelő, ha jól játszik, ha megfelelően koncentrál- akkor nincs nála jobb középpályás az egész világon. Minden más körülötte viszont nem tűnik eléggé jónak."

Pogba hiányában Andreas Pereira kezdett a United kulcsposztján, irányítóként, és nagyszerű gólpasszt adott Martialnak az első találatnál. 

Rashford_MU.jpg Fotó: Europress/AFP

A Vörös Ördögök négy ponttal vannak lemaradva a Chelsea-től, Scholes szerint van esélyük bekerülni az első négybe, mert Frank Lampard együttesének teljesítménye kiegyensúlyozatlan. Az MU-é még inkább az, tesszük hozzá gyorsan. A Manchester United kapcsán Scholes azt hangsúlyozta, hogy a minőség és a tapasztalat hiánya az egyetlen akadálya annak, hogy rendszeresen nyerjen Solskjaer gárdája. 

"Mindig hallom, hogy az emberek azt mondják, hogy nincs konzisztencia az MU játékában, mert fiatalok a játékosok, de nem azok. Ha valóban megnézed a csapatot, akkor nem olyan fiatal az. Oké, van James és Rashford, de utóbbi sok meccset játszott, és rengeteg gólt szerzett már. Beszélhetünk a kor és a tapasztalat hiányáról, de nem hiszem, hogy ez problémát jelent. Van elég tapasztalat, inkább azt hiszem, hogy a minőség nem elég jó."

A Manchester United következő mérkőzése 2020. január 1-jén lesz az Arsenal ellen, idegenben, ahol sorozatban a harmadik győzelmükre készülnek Rashfordék.

via goal.com

Hozzászólások