Premier League - Az MU-legenda Eric Cantona királyként szerepel a Manchester City-drukker Liam Gallagher klipjében
Az MU-legenda Eric Cantona királyként szerepel a Manchester City-drukker Liam Gallagher klipjében
Fotó: Liam Gallagher/Twitter

Az MU-legenda Eric Cantona királyként szerepel a Manchester City-drukker Liam Gallagher klipjében

Takács MártonTakács Márton
2020/02/03 11:49
Az egykori Oasis énekese, a gyerekkora óta Manchester City-szurkoló Liam Gallagher a tavalyi Why Me? Why Not. című szólóalbumának Once című számához készített és január utolsó napján megjelenő klipjének Eric Cantona, a Manchester United egykori legendás labdarúgója a főszereplője.

A Gallagher család Manchester City iránti elköteleződése régóta köztudott, mi is többször írtunk már erről, bár eddig inkább Noel Gallagher miatt. Az ex-Oasis gitárosa a '70-es évek óta az egyesület elszánt drukkere, Ő és Liam öccse is manchesteri születésű, mégsem a Unitednek drukkolnak, hanem a Citynek. Noel saját elmondása szerint 1971-ben, egy Newcastle United elleni mérkőzésre vitte ki őt először az édesapja a Maine Roadra, "a City azóta a csapatom". Mindössze négyéves volt akkor. Pep Guardiola Manchesterbe szerződésekor ő készíthette az első tv-interjút a katalán edzővel, 20 percen át beszélgettek. Az idősebbik Gallagher tesó hozta a formáját, José Mourinhót csak úgy emlegette, hogy "a csávó az utca túloldaláról".

Az Oasis agya szerint a Manchester Cityt nézni idegőrlőbb, mint koncertezni | Hosszabbítás

Több világhírű brit zenészről tudható, hogy melyik angol labdarúgócsapatnak szurkol. Damon Albarn Chelsea-drukker, Alex Turner és az Arctic Monkeys többi tagjának szíve a Sheffield Wednesday-ért dobog, a teljes Kasabiannak a Leicester a favoritja, Richard Ashcroft a The Verve-ből a Manchester Unitedért szorít, ahogy Thom Yorke, a Radiohead feje is.

Noel Gallagher tavaly májusban természetesen ott volt a Brighton-City mérkőzésen is, majd kedvenc csapata 4-1-es győzelme után beugrott az öltözőbe is, hogy a bajnokcsapat játékosaival együtt ünnepelhessen. Ahogy Noel betoppant Raheem Sterlingék közé, már fel is csendült minden jobb buli elmaradhatatlan kelléke, az Oasis Wonderwall című világslágere, amelyet Gallagher - miután egyenként megölelte az összes játékost - együtt énekelt Edersonékkal.

Az Oasis vezére együtt énekelte zenekara legnagyobb slágerét a Manchester City öltözőjében a bajnokcsapattal | Hosszabbítás

Köztudott, hogy az egyik legismertebb brit zenekar, az Oasis - valamint a Noel Gallagher's High Flying Birds - agya, vezére és dalszerzője, az 51 éves Noel Gallagher óriási szurkolója a Manchester Citynek, saját elmondása szerint 1971-ben, egy Newcastle United elleni mérkőzésre vitte ki őt először az édesapja a Maine Roadra, " a City azóta a csapatom ".

Ezúttal a fiatalabb Gallagher tesó jelentkezett egy olyan klippel, melyben ő lakáj és sofőr szerepben látható, mégpedig Eric Cantona, a Manchester United egykori legendás francia futballistájának szolgálatában. Eric, a Király, aki színészként is többször feltűnt már történelmi filmekben, ezúttal is királyi öltözetben látható a saját kastélyában, és ő tátogja el a dalt Liam helyett.

Hat héttel ezelőtt Cantona – aki négy bajnoki címet szerzett a Uniteddel a Premier League-ben – posztolt egy videót Instagramra, amelyben ezt a dalt énekli egy kanapén ülve – ezzel a kísérő szöveggel: „Amikor két manchesteri legenda találkozik”. A Once c. számot pedig az év dalának nevezte.


Liam Gallagher pedig Twitteren adott hangot elragadtatásának: "Nagyon örülök, hogy Eric Cantona, az utolsó Rock n roll futballista szerepel az Egyszer c. dalom klipjében."


Nem ez az első alkalom, hogy Gallagherék egy United-csillag képét használják a zenéjükhöz. Az Oasis 1994-es debütáló albuma, a Definitely Maybe borítóján az aranylabdás MU-sztár, George Best fotója látható, a banda akkori gitárosa, a Manchester United-drukker Paul Arthurs házában.


Hozzászólások