Premier League - Az MU-ikon teljesen kiakadt Pogbáékra
Az MU-ikon teljesen kiakadt Pogbáékra
Fotó: Europress/AFP

Az MU-ikon teljesen kiakadt Pogbáékra

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2019/04/22 09:27

Kiütéses vereséget szenvedett az Everton otthonában a Manchester United a Premier League 35. fordulójának vasárnapi játéknapján. Ole Gunnar Solskjaer együttese 4-0-ra kapott ki és jóllehet már magában az eredmény is fájó, ám Pogbáék játéka volt igazán az, ami kiakasztott mindenkit, köztük a klub egykori kiválóságát, Gary Neville-t is. Neville nem kertelt, a mérkőzés után kendőzetlen őszinteséggel, olykor bizony indulatosan mondta el véleményét Paul Pogbáékról, akiknek teljesítménye karosszékben ülő öregemberekre emlékeztetett szerinte, nem pedig egy BL-helyezésre hajtó csapat játékosaira. De mondott ennél durvábbakat is.

„Igazából dühös vagyok, ha őszinte szeretnék lenni” – mondta Neville a Sky Sports munkatársainak kérdésére válaszolva, akik az MU 4-0-ás veresége után a véleményére voltak kíváncsiak. Jamie Carragher, a Liverpool egykori kiváló védője és a korábbi skót válogatott – amúgy a Poolt szintén megjáró – Graeme Souness is szakértőként ült a stúdióban és bár ők sem szemérmesek, amikor bírálni kell egy csapatot, ám ezúttal majd, hogy nem szemérmesen hallgatták Neville kifakadását.

A Sir Alex Fergusson vezette Manchester Uniteddel bajnokságok és kupák egész sorát, sőt BL-t is nyerő korábbi kiváló játékos bizony nem rejtette véka alá véleményét Ole Gunnar Solksjaer játékosainak teljesítményét látván. 

„Gyakran mondtam már a klubbal kapcsolatban az utóbbi hét év során, hogy ha a kertedben gaz van, akkor azoktól meg kell szabadulnod. Mára azonban odáig jutottunk, hogy a gaz nem csak a kertet, de már a klubházat is behálózta, és már maga a klub identitása van veszélyben, éppen ezért ébresztőt kell fújni!” – kongatta a vészharangokat Neville, aki még az MU korábbi trénerét, az utolsó időszakában közellenséggé váló José Mourinhót is védelmébe vette.

„Mourinhót szerették a szurkolók, támogatták, ám a végén már látni sem akarták. Ole Gunnar Solksjaer esetében ez nem fog megtörténni, neki nem fognak hátat fordítani a drukkerek. Most más a helyzet, ezúttal egyes játékosok azok, akik Mourinho sorsára juthatnak.” – folytatta Neville, majd a városi rivális City játékosait hozta fel példaként.

„Néztem a Manchester City-t tegnap. Ez az a csapat, amelyet a Manchester United hajszol, amelyet be szeretne érni a jövőben, meg a Liverpoolt. Néztem Bernardo Silvát, Raheem Sterlinget, Kevin De Bruyne-t. Jobb játékosok, mint akiket jelenleg az MU öltözőjében látok, de fontosabb az, hogy kétszer olyan keményen melóznak.” – szórt egy kis sót az MU-játékosok és szurkolók friss sebébe a korábbi válogatott játékos, majd a négyest gurító Everton teljesítménye előtt is meghajolt. 

„Az Everton az első játékrészben 4 kilométerrel többet futott, mint az MU! De ott van a Liverpool, amelynek játékosai a pálya minden négyzetcentiméterén meghalnak minden egyes mérkőzésen. És mi a helyzet a Manchester United játékosaival? Némelyikük teljesítménye a mai meccsen egyszerűen szégyenteljes volt. Én hiszek Oléban, a klub is hisz benne, ám a mai teljesítményt rossz volt nézni. Olyan, mintha valami rohadna belülről.” – zárta szenvedélyes monológját Garry Neville, akinek véleményével a fentebb nevezett korábbi kiválóságok, jelenlegi szakértő kollégák sem tudtak és akarta vitatkozni. 

A Manchester Unitednél ismét nagy a baj. Ole Gunnar Solskjaer együttese a PSG elleni BL-siker óta nyolc mérkőzést játszott és abból csupán kettőt nyert meg, 16 gólt kapott és csak 6-ot szerzett. Ami azonban még ennél is fájóbb – és ezt is hangsúlyozta Neville – hogy a játékosok nem érzik át a dolog súlyát. Mert azt korábbi kiválóság is hangsúlyozta, hogy a vereség benne van a játékban, a négy kapott gól, sőt a sok labdavesztés is – ebben saját bevallása szerint ő volt a legjobb – viszont a hozzáállásbeli hiányosságok megengedhetetlenek főleg egy ilyen klubnál, amelyik ráadásul BL-indulásra hajt. 

Az MU az Everton elleni kiütéses vereség után jelenleg a 6. helyen áll 64 ponttal, kettővel kevesebbet szerezve, mint a jelenleg 4. és még BL-indulást érő helyen álló Arsenal. A következő fordulóban ráadásul még nehezebb feladatt vár Pogbáékra, ugyanis a bajnoki címért ádáz harcot folytató Manchester City lesz az ellenfél, igaz a meccset az Old Traffordon rendezik. Ennél jobb alkalom pedig talán nem is akadhat Pogbáéknak a bizonyításra.

Hozzászólások