Premier League - Az MU gólrekordere szerint a Liverpool megérdemelné a bajnoki címet
Az MU gólrekordere szerint a Liverpool megérdemelné a bajnoki címet
Fotó: Europress/AFP

Az MU gólrekordere szerint a Liverpool megérdemelné a bajnoki címet

Takács MártonTakács Márton
2020/03/23 13:17
A Manchester United és az Everton korábbi klasszis csatára, Wayne Rooney úgy véli, két egykori klubjának legnagyobb riválisa, a Liverpool megérdemelné a Premier League idei szezonjának megnyerését.  

Wayne Rooney szerint a Liverpool megérdemli a Premier League-címet, és ragaszkodik ahhoz, hogy a bajnokságot  be kell fejezni a feljutás, a kiesés és a nemzetközi kupahelyek eldöntése érdekében.

Kétséges, hogy a PL most futó idényét be lehet-e fejezni a tomboló koronavírus közepette, a bajnokság folytatását legalább április 30-ig elhalasztották a globális egészségügyi válság miatt.

Wayne Rooney szerint túlságosan későn lépett az angol szövetség koronavírus-ügyben | Hosszabbítás

Wayne Rooney, a válogatott korábbi csapatkapitánya szerint túlságosan későn függesztették fel az angol labdarúgó-bajnokságokat és kupasorozatokat a koronavírus-járvány miatt. A férfiak és a nők bajnoki és kupaküzdelmeinek szüneteltetéséről pénteken döntöttek, miután az Arsenal vezetőedzője, Mikel Arteta is megbetegedett. "Miért vártak péntekig? Miért kellett Artetának megbetegednie, hogy megszülessen a helyes döntés?"

Mivel a Liverpoolnak csupán hat pontra van szüksége az első bajnoki cím elnyeréséhez 30 év után, a Manchester United és az Everton korábbi csillaga úgy érzi, hogy a Vörösök a leállás ellenére is megérdemelnék a trófeát, és ezt nem lenne szabad elvenni tőlük a bajnokság eltörlésével sem.

A Derby County középpályása szerint a Premier League-t befejezik, amint a Covid-19-saga véget ér egyszer, ez viszont veszélyeztetheti a következő idényt. 

"A Liverpool meg fogja nyerni a Premier League-t. Fantasztikusak voltak eddig. Rengeteg munkát fektettek bele. Megérdemlik a bajnoki címet. El tudjuk képzelni, hogy vártak rá 30 évet, majd ezt elveszik tőlük? Megfelelő döntést hoztak." - nyilatkozta Rooney a The Times-nak. 

"Látni akarom, hogy megnyerik! Ettől rossz ember vagyok?" - a világ egyik legjobb komikusa a Liverpool bajnoki címét félti | Hosszabbítás

A népszerű angol színész és komikus, John Oliver a talkshow-ja legutóbbi adásában kifejtette, hogy milyen szomorú lenne, ha kedvenc labdarúgócsapata, a Liverpool nem tudná befejezni az angol bajnokság idei szezonját. A koronavírus miatt április 4-ig biztosan szünetel a Premier League, Oliver szerint igazságtalan lenne, ha a tabellát 25 ponttal vezető Pool nem arathatná le a babérokat.

"Ugyanez igaz a feljutás, a kiesés, valamint a Bajnokok Ligája helyeinek szempontjából. Ezek a kérdések annyira nagyok az érintett klubok számára, hogy azt hiszem, sok jogi küzdelmet igényelne, ha a szezont csak úgy feladnák. Az lenne igazságos, ha befejezzük a 2019/2020-as idényt - még akkor is, ha a következő szezonban időt veszítünk.

Nem lepne meg, ha a szezon befejezése 2020 végéig tartana. A futball, mint minden más iparág, ismeretlen területen jár, és - mint minden más iparágnak - meg kell hallgatnia a tanácsokat és meg kell tennie az összes szükséges óvintézkedést. Számomra ez kizárja a szezon befejezését zárt kapuk mögött."

A Sheffied United menedzsere, Chris Wilder osztja Rooney álláspontját, és reméli, hogy a szezon csapata számára az európai kupahelyekre való kvalifikációval fejeződik be. 

"Wayne Rooney simán a Manchester United edzője lehet!" | Hosszabbítás

A címben szereplő állítást egy bizonyos Ole Gunnar Solksjaer, a Vörös Ördögök jelenlegi menedzsere nyilatkozta, jól érzékeltetve azt, hogy még mindig mekkora ikonnak számítaz angol támadó a klubnál. A csütörtök esti Derby County-Manchester United FA-kupa-meccs kapcsán nem véletlen az a tény, hogy a brit sajtó Wayne Rooneyval foglalkozott az utóbbi napokban.

via goal.com


Hozzászólások