Premier League - Az MU egy éve pocsékul játszó támadója Iniestára emlékeztető tulajdonságokkal rendelkezik korábbi edzője szerint
Az MU egy éve pocsékul játszó támadója Iniestára emlékeztető tulajdonságokkal rendelkezik korábbi edzője szerint
Fotó: Europress/AFP

Az MU egy éve pocsékul játszó támadója Iniestára emlékeztető tulajdonságokkal rendelkezik korábbi edzője szerint

Takács MártonTakács Márton
2020/02/08 14:25
A Manchester United ex-edzője, Rene Meulensteen bízik benne, hogy az angol csapat borzasztóan teljesítő szélsője, Jesse Lingard újra megtalálja korábbi remek formáját.

Rene Meulensteen éveken át volt tagja Sir Alex Ferguson edzői stábjának, a holland szakember szerint az angol támadó játékában mindig olyan jellegzetességek voltak, mint a barcelonai legenda Andres Iniestának. Lingard több mint egy éve tartó pocsék formáját látva nehéz elhinni ezt a jellemzést. 

A Manchester United szélsője több mint 12 hónapja nem szerzett gólt a Premier League-ben, ebben a szezonban lőtt két találatát az Európa-ligában és az FA-kupában jegyezte. Most komoly kérdések merülnek fel az értékével és a jövőjével kapcsolatban a Old Traffordon, mivel Bruno Fernandes januári érkezése végre versenyt jelent a helyekért.

Hogyan segítheti az MU játékát a 68 millióért szerződtetett portugál középpályás? | Hosszabbítás

"Bruno, Bruno, Bruno" - skandálták a Manchester United szurkolói a hétvégi mérkőzésen, ami remekül kiemeli, mennyire várták az Old Traffordon az új igazolás bemutatkozását. Bruno Fernandes a minimális felkészülés ellenére nem okozott csalódást, már az első találkozóján megmutatta, jól járhat vele csapata, még ha minden problémára nem is tud választ adni.

 

Meulensteen kitart amellett, hogy Lingard továbbra is képes hosszú távon megmaradni a Vörös Ördögöknél, képességében vagy hozzáállásában nem kételkedve mondta ezt, és a holland úgy érzi, pusztán szerencsére van szüksége a 27 éves labdarúgónak. Az MU korábbi segédedzője közreműködött - Paul Pogba és Ravel Morrison nevelése mellett - a United akadémiarendszerén keresztül Lingard fejlesztésében, és nagyon hisz az angol labdaügyességében.

"Jesse először még több másik klubban szerepelt kölcsönben, majd visszatért." - mondta Meulensteen"Azt hiszem, akkoriban Louis van Gaal volt a menedzser, és Louis nagyon nagy szerepet töltött be a fiatal játékosok beépítése során, és Jesse megkapta a lehetőséget, hogy hirtelen az első csapatban játsszon, ahogy [Marcus] Rashford is. Most szerencsére van szüksége."

"Jesse játékának mindig voltak olyan tulajdonságai, mint Iniestának a Barcelonában."

Lingard időnként megmutatta ezt a tehetséget, és a folyamat során a United és az angol válogatott rendszeresen lehetőséget kapó tagjává vált, de már több mint egy éve keresi a jó formáját. Meulensteen messzemenően elismeri ezt, de úgy érzi, hogy a jelenlegi edzői csapatnak és magának a játékosnak kell megtalálnia a szikra újra felfedezésének módját.

Az MU legendája szerint Európa egyik leghalálosabb támadóegysége áll Solskjaer rendelkezésére | Hosszabbítás

Paul Scholes, a Manchester United egykori világklasszis középpályása úgy gondolja, a Vörös Ördögök jelenlegi csatárai kiállják az összehasonlítást a legjobb klubok támadóival. Paul Scholes a Burnley elleni szombati 2-0-s győzelem után kijelentette, hogy a Manchester United támadó hármasa Európa legkiválóbb csatársorai közé tartozik.

Sir Alex Ferguson egykori asszisztense hozzátette: "Jesse, véleményem szerint - és azt hiszem, ő maga is tudja, nagyszerű srác - olyan játékos, akit az ellenfelek nehezen tudnak megállítani. Úgy gondolom, hogy ez inkább a magabiztosságról szól, ezt fel kell ismernie az edzői stábnak, és azt kell mondania, hogy 'oké, mikor voltak a legjobb meccsei?'. Mikor szerezte a legtöbb gólt? És ez miért nem történik meg most is? Valahol ezen a vonalon van egy horpadás, és meg kell találni ennek okát, és hogy mit lehet tenni, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a koncentráció visszatér."

Lingard, akit a legutóbbi angol válogatott keretekben figyelmen kívül hagytak, 32 mérkőzésen szerepelt eddig a Manchester United színeiben ebben az idényben, két gólja és egy asszisztja van. 2019-et szerzett gól és kiosztott gólpassz nélkül zárta a Premier League-ben.

via goal.com


Hozzászólások