Premier League - Az MU BL-győztes támadója szerint a hónapokra kieső Rashford soha nem volt középcsatár
Az MU BL-győztes támadója szerint a hónapokra kieső Rashford soha nem volt középcsatár
Fotó: Europress/AFP

Az MU BL-győztes támadója szerint a hónapokra kieső Rashford soha nem volt középcsatár

Takács MártonTakács Márton
2020/02/21 11:09
A Manchester United ex-támadója, Andy Cole szerint a klub angol válogatott támadója, Marcus Rashford képességeit a széleken kellene maximálisan kihasználni, és helyette Anthony Martial játszhatna középcsatárt. 

Marcus Rashford "sosem volt középcsatár" - jelentette ki Andy Cole, a Manchester United Bajnokok Ligája-győztes, egykori 9-ese. Szerinte Rashfordnak inkább szélsőként kellene összpontosítania figyelmét a nyilvánvaló lehetőségek maximalizálására. Miután az Old Traffordnál nagy áttörést hajtott végre, hosszú távú jövőjét középcsatári pozícióban látta eltölteni. Lehetőségeket kínáltak neki középen is, de a 22 éves játékos ott nem volt olyan hatékony, mint a szélen.

Andy_Cole.jpg Andy Cole - Fotó: Europress/AFP

Ezt szem előtt tartva, a korábbi United-támadó Cole úgy véli, hogy Rashfordnak olyan pozícióba kell lépnie, amely jobban illeszkedik a tulajdonságaihoz.

"Marcus eddig sem volt igazi középcsatár" - mondta Andy Cole a goal.com-nak. "Ezt nem úgy értem, hogy tiszteletlen lennék vele szemben, de Marcus csak küzdött, amikor meg kellett kapnia a labdát, és el kellett juttatni azt a kapuhoz. Ezt nem neki találták ki. A széleken soha nem kell háttal a kapunak játszani, hogy részt vehess az összjátékban. Amikor a bal oldalon játszik, láthatjuk, hogy kivirágzik, és élvezi ezt a pozíciót. Balról belépve, lövésekre vagy a középcsatárral való egymás közötti játékra is alkalmas, úgy gondolom, jól ezen a poszton tud szerepelni."

Csak hogy közben Rashford akár hónapokra is kidőlhetett hátsérülése miatt, Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United vezetőedzője szerint nem biztos, hogy játékosa felépül a nyári Európa-bajnokságra. „Csak remélni tudom, hogy még játszhat a szezonban. Bízom benne, hogy gyorsabban felépül, de most úgy tűnik, több hónapot ki kell hagynia” – jelentette ki a norvég tréner a napokban Rashfordról.

Rashford.jpg Fotó: Europress/AFP

Andy Cole ebben a helyzetben azt várja, hogy Anthony Martial veszi át a marsallbotot a pályán, és vezérszerepre tör majd csapattársa hiányában. Úgy érzi, hogy a 24 éves franciának még mindig sokat kell tanulnia, de logikusabb választásnak tekinti őt használni középen, mint átalakítani a teljes támadóegységet.

"Martial ideális 9-esnek tűnik." - nyilatkozta ezzel a helyzettel kapcsolatban Cole. "Néhány elemén még dolgoznia kell, hogy javuljon - a labda megtartása, a megfelelő területekre való betörés a gólszerzés érdekében -, csakúgy, mint Marcusnak a széleken. Ha bármilyen szinten 9-esként játszol, akkor be kell lépned a tizenhatoson belülre, mert így fogsz tudni gólt szerezni."

Martial 14 gólt könyvelhetett el eddig ebben az idényben a United mezében, miközben ő is több hétre kidőlt sérülés miatt. A jelenleg maródi Rashford 19 találatot jegyez idén. 

Martial_MU.jpg Anthony Martial akció közben - Fotó: Europress/AFP

via goal.com


Hozzászólások