Premier League - Az edzőjének ellenszegülő Chelsea-kapus megmagyarázta viselkedését
Az edzőjének ellenszegülő Chelsea-kapus megmagyarázta viselkedését
Fotó: Europress/AFP

Az edzőjének ellenszegülő Chelsea-kapus megmagyarázta viselkedését

Takács MártonTakács Márton
2019/02/25 11:52

Óriási felzördülést okozott Kepa Arrizabalaga mutatványa a vasárnapi Chelsea-Manchester City Ligakupa-döntőn, de nem a védései miatt. Mint ismeretes, a hosszabbítás utolsó perceiben a sérültnek tűnő spanyol kapust le akart cserélni Maurizio Sarri, de a spanyol hálóőr nem akart lemenni, pedig Willy Caballero, a londoniak cserekapusa már a partvonalnál állt, és már az 1-es szám is ki volt írva a táblán a lehozni kívánt játékos mezszámával. Sarri őrjöngött, hogy nem engedelmeskedik neki a kapusa, segédje, a legendás Gianfranzo Zola is bekiabált Kepának, hiába, ő maradni akart és maradt is. És bár egy tizenegyest megfogott a büntetőpárbajban, egy védhetőt - Agüeróét - beengedett, csapata pedig elveszítette a finálét.

A Chelsea kapusa nem engedte, hogy lecseréljék, csapata végül elbukta a Ligakupa-döntőt - videó | Hosszabbítás

A Manchester City megvédte címét az angol labdarúgó Ligakupában, miután a vasárnapi, londoni döntőben tizenegyespárbajt követően legyőzte a Chelsea-t. Nem mindennapi jeleneteket hozott a Chelsea-Manchester City angol Ligakupa-döntő. A rendes játékidő és a hosszabbítás sem hozott gólt, végül büntetők döntöttek Pep Guardiola csapatának javára.

Kepa azóta az Instagramon magyarázta meg a helyzetet:

"Dühös és szomorú vagyok amiatt, hogy nem sikerült megnyernünk a Ligakupát, a végsőkig harcoltunk egy nagyszerű csapat ellen. Folytatjuk a munkát, hogy erősebbek legyünk.

Szeretnék tisztázni néhány dolgot a meccsen történtekről: először is, sajnálom a hosszabbítás végén történt eseményeket. Eszembe sem jutott, hogy ne fogadjak szót az edzőmnek. Úgy gondolom, mindez egy félreértés miatt alakult így, a mérkőzés hevében. A mester azt hitte, nem vagyok olyan állapotban, hogy tovább védhessek, én viszont úgy gondoltam, jól vagyok, és továbbra is segíthetem a csapatomat, ezt próbáltam mutatni kifelé, és az orvosi csapattal is továbbítani ezt az üzenetet, csak még nem érkeztek meg a kispadhoz. A szándékaimmal teljesen ellentétesen jött ez le mindenki más számára. Teljes mértékben tisztelem az edzőnket, és az ő tekintélyét."


A Chelsea menedzsere, Maurizio Sarri a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, egy félreértés történt Kepa és közötte. Ő azt hitte, kapusa begörcsölt. Szerinte Kepa motivációja, az, hogy folytatni akarta a játékot, helyes volt, a viselkedése és a stílusa viszont nem. Sarri mindenképpen beszélni fog spanyol kapusa fejével.

Ez a helyzet is rámutat arra, hogy a Chelsea-nél nincsenek rendben a dolgok. Ha Kepa a megfelelő módon, például a csapatkapitány, Cesar Azpilicueta segítségével, vagy bárki más megbízásával el tudta volna juttatni szándékának okát Sarrihoz, nincs ez a balhé. Ha nem lenne ezt leszámítva is feszültség a Chelsea csapata és Sarri között, aki talán kezdi elveszíteni az öltözőt, akkor sem kapott volna ekkora hangsúlyt ez a jelenet. Amikor egy 24 éves kapus ilyen simán felülbírálja tapasztalt edzője utasítását, akkor ott vezetői válság is van, ami túlmutat ezen az egy eseten.


Hozzászólások