Premier League - Az Arsenal egyik leggyengébb láncszeme lett az új cséká ott, ahol valaha Thierry Henry volt a főnök
Az Arsenal egyik leggyengébb láncszeme lett az új cséká ott, ahol valaha Thierry Henry volt a főnök
Fotó: Europress/AFP

Az Arsenal egyik leggyengébb láncszeme lett az új cséká ott, ahol valaha Thierry Henry volt a főnök

Takács MártonTakács Márton
2019/09/30 15:33
Martin Samuel, a Daily Mail újságírója úgy véli, Unai Emery nem rendelkezik megfelelő kapitányokkal az Arsenalnál, azok után sem, hogy a menedzser megszavaztatta a hivatalos csékákat.

Grant Xhaka már nem csak az Unai Emery által ideiglenesen megbízott csapatkapitánya az Arsenalnak, a játékosok is őt választották meg képviselőjüknek, a helyettesei Pierre-Emerick Aubameyang, Hector Bellerin, Alexandre Lacazette és Mesut Özil lettek.

De mit tükröz a szokatlan folyamat a klubra nézve? Tényleg Xhaka a legjobb választás erre a posztra?

A klub svájci középpályása van pole pozícióban az Arsenal megüresedni látszó csapatkapitányi posztjáért | Hosszabbítás

Granit Xhaka áll a legjobban jelenleg abban a versenyben, ami azért zajlik, hogy ki váltsa Laurent Koscielnyt az Arsenal csapatkapitányi tisztségében azok után, hogy a klub francia védője megtagadta az egyesület amerikai turnéján való részvételt. A londoni klub korábban közleményt adott ki Koscielny ügyében, melyben csalódottságukat fejezik ki a játékos döntésével kapcsolatban.


Martin Samuel, a Daily Mail vezető sportújságírója azt mondja: "Ez nem jelenti azt, hogy Emerynek van öt erős, jó kapitánya - nincsenek valódi kapitányai. Ha belegondolunk, hogy milyen nagyszerű csékákat ismerünk a sportág történetében, mint például John Terry a Chelsea-nél, akkor nem lenne szükség öt kapitányra, mert meglenne az az egy, akire igazán szükség van."

"Emlékszem, amikor Németország hat csatárt vitt a 2002-es világbajnokságra, és azt gondolhatta az ember, hogy 'wow, van hat támadójuk. Ezzel az a probléma, hogy nem lehet tudni, kik lesznek a kezdőcsapatban, mert a szövetségi kapitány egyikükben sem bízik meg eléggé. Az öt kapitány is ezt sugallja nekem."

A Daily Mail futball szakírója, Darren Lewis pedig ezt gondolja erről: "Az tetszik, ha megszavaztatják a játékosokat arról, hogy ki legyen a csapatkapitány, itt a vezetői képességek felméréséről beszélünk. A vezetődről ilyenkor azt kell mondani, hogy 'ez az az ember, akiben bízom, hogy a hadvezérem legyen a terepen'. 

Xhaka már több mint 100 mérkőzést játszott az Arsenalban, ő a svájci válogatott csapatkapitánya, kulcsembere. De sok olyan hiba fűződik a nevéhez, amelyek hátráltatták a klubcsapatát. A teljesítménye alapján jól látható, hogy miért érzi az ember, hogy ő rossz választás, de az öltözőben így is népszerű. Ami azt illeti, van tapasztalata a karszalag viselésében, csak ez egy nagyon szokatlan módszer. És ez nem Xhaka felelőssége, hanem a menedzserre, Emeryre vet rossz fényt, mert ebben a helyzetben dönthetne ő is, jobban."

xhaka.jpg Fotó: Europress/AFP

A Sunday People vezető futball szakírója, Steve Bates úgy véli, hogy "egy csomó menedzser hasonlóan cselekszik. Úgy tűnik, hogy szinte vonakodnak kiválasztani egy embert, mert mintha ezzel megsértenék a többieket. Azt mondják, hogy nem csak egy játékosról van szó, mind kapitányok a pályán, megvan a felelősségük, hogy felszólaljanak. Megvan, de más módon meg még sincs meg.

Gondoljunk az Arsenal nagy kapitányaira, nyilván Tony Adams jut eszünkbe először, ő valódi vezér volt. Az emberek azt mondhatják, hogy most más korszakban vagyunk, inkább a kollektíváról szól az egész."

via Sky Sports

Hozzászólások