Premier League - Az Arsenalnak igazolnia kell, miután amúgy is gyenge lábakon álló védelméből a teljes szezonra kiesett egy embere
Az Arsenalnak igazolnia kell, miután amúgy is gyenge lábakon álló védelméből a teljes szezonra kiesett egy embere
Fotó: Europress/AFP

Az Arsenalnak igazolnia kell, miután amúgy is gyenge lábakon álló védelméből a teljes szezonra kiesett egy embere

Takács MártonTakács Márton
2020/01/04 11:41
Az Arsenal angol válogatott hátvédje, Calum Chambers térdműtéten esett át, így hat-kilenc hónapig nem lesz bevethető állapotban. Kiesése az Arsenalt aktív szerepre kényszeríti a téli átigazolási időszakban. 

A középső védő az Arsenal múlt vasárnapi, Chelsea elleni mérkőzésén sérült meg, és csütörtökön már meg is operálták a bal térdében elszakadt elülső keresztszalagja miatt. Chambers a szezon hátralévő részében már biztos nem léphet pályára, így a védelem megerősítése prioritást élvez ebben az átigazolási időszakban. 

"Londonban volt műtétje, és többet fogunk tudni, amikor visszatér a kórházból." - mondta róla Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere. "Ez egy komoly sérülés. Meglátjuk, mit mondanak róla az orvosok, de a helyzet nem néz ki valami jól."

Chambers_Arsenal.jpg Calum Chambers - Fotó: Europress/AFP

Artetanak nincs túl sok variációs lehetősége a védelemben, így találkozik majd Eduval, a sportigazgatóval és Raul Sanllehivel, az átigazolásokért felelős vezetővel, hogy megvitassák az erősítési terveket.

Dayot Upamecano, az RB Leipzig 21 éves francia hátvédje azok közé tartozik, aki megfelelő helyettese lehetne Chambersnek (sőt), Arteta pedig megerősítette, hogy a klub aktív lesz a következő négy hétben. 

"Megpróbálunk belépni az átigazolási piacra úgy, hogy olyan lehetőségeket találjunk, amelyek erősítést jelenthetnek a csapatnak." - nyilatkozta erről Arteta. "Kötelességem, hogy megformáljam a véleményem és megvizsgáljam, vannak-e javíthatók dolgok nálunk. Vannak olyan rossz sérüléseink, mint például Calumé néhány nappal ezelőttről, és ez hátul meg fogja változtatni a terveinket, de a valóság az, hogy nem fogunk tudni sok mindent megtenni. Sokkal jobban aggódom ebben a pillanatban, hogy a jelenleg sérült embereket visszakapjuk, és megpróbáljuk fejleszteni a már meglévő játékosainkat, hogy mindenki a fedélzeten legyen. Ha pedig valami extra opció felmerül, és úgy gondoljuk, hogy ez a megfelelő lehetőség a fejlesztésre, tegyük meg."

Új edzője máris emelt az Arsenal játékán, a klub rekordigazolását pedig felébresztette a tetszhalott állapotból | Hosszabbítás

Az újév az Arteta-korszaknak hozta a legjelentősebb eredményt a Premier League-ben, az Arsenal visszatért a győzelem útjára, amikor január 1-jén új vezetőedzőjével 2-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet. Az Arsenal sokáig várta, hogy rekordigazolása, a 72 millió fontért megszerzett Nicolas Pepe felvillantsa tehetségét, és megmutassa, miért adtak érte ilyen sok pénzt.

Arteta nem szeretné elveszíteni kulcsembereit annak ellenére, hogy Hertha érdeklődést mutatott Granit Xhaka iránt, és Pierre-Emerick Aubameyangról folyamatosan pletykálják, hogy távozni fog Londonból. 

"Nem számolok a távozás lehetőségével Auba esetében, itt akarom látni őt" - mondta Arteta Aubameyangról, miközben reméli, hogy rábeszélte Xhakát, hogy maradjon, annak ellenére, hogy a bajba jutott középpályás eredetileg inkább elköltözött volna.

"Beszélgettem vele, meg akartam érteni az érzéseit" - említette Arteta Xhakával kapcsolatban. "Ez az első, és annak indoklása, hogy miért gondolta úgy, hogy valószínűleg nem ez volt a megfelelő hely a karrierjének folytatására. Kifejtettem neki a véleményem, a nézetem, és azt mondtam neki, hogy kész vagyok támogatni őt a klub szempontjából, és azt akarom, hogy a csapattársai is mögötte legyenek, és segítsenek, hogy meggondolja magát. Szükségünk van rá."

A Hertha még mindig keresi Xhakát, de Arteta vele kapcsolatban leszögezte: "Nem akarom, hogy távozzon. Ezt neki és a klubnak is elmondtam. Ezután már nem nagyon tudom kontrollálni, hogy mi fog történni."

xhaka_aubameyang.jpg Fotó: Europress/AFP

via The Guardian

Hozzászólások