Premier League - Az Arsenal uruguayi motorja elárulta, melyik klub szerepel az álmaiban
Az Arsenal uruguayi motorja elárulta, melyik klub szerepel az álmaiban
Fotó: Europress/AFP

Az Arsenal uruguayi motorja elárulta, melyik klub szerepel az álmaiban

Takács MártonTakács Márton
2019/05/22 09:35
Az Arsenal középpályása, Lucas Torreira elárulta, az az álma, hogy az argentin Boca Juniorsnál játszhasson majd egyszer.

Az uruguayi labdarúgó gyerekként a Bocának szurkolt, és azóta is többször elismerte a klub iránti rajongását, amely egyesület Dél-Amerikában hatalmas szeretetnek örvend.

Torreira tavaly nyáron igazolt a Sampdoriától az Arsenalhoz, minden sorozatot figyelembe véve 42 mérkőzésen szerepelt első angliai szezonjában, és gyorsan közönségkedvenccé vált az Emirates-ben. A védekező középpályás annyira oda van a Boca Juniorsért, hogy decemberben Madridba utazott, hogy láthassa kedvenceit a River Plate-tel vívott Libertadores-kupa-döntőben. A Boca sportigazgatója, Nicolas Burdisso elmondta, hogy nagy örömmel hallotta Torreira az argentin klubot illető elismerő szavait.  

Dél-Amerika legkiválóbb labdarúgóinak többsége Európában tölti legjobb éveit, de szoros kapcsolatot ápolnak a saját kontinensükön lévő klubokkal is. Torreira éppen az Arsenal kulcsfontosságú Európa-liga-döntőjére készül, melyben városi riválisuk, a Chelsea lesz az ellenfelük.

Lucas_Torreira.jpg Fotó: Europress/AFP

Egy azonnali költözés a Bocába valószínűtlen, de a csupaszív középpályás egyszer szívesen élne a lehetőséggel, hogy magára húzza a híres kék-arany mezt, mielőtt szögre akasztja a focicsukáit.

"Egy nap a Bocában szeretném játszani és viselni a klub mezét. Ez az álmom gyerekkorom óta. Ez nem titok, a családom és a barátaim is tudnak róla." - mondta maga Torreira.

Teljesen érthető, ha egy játékost arról a klubról hallunk szenvedélyesen beszélni, amelyet annyira szeret. Végül is a labdarúgás iránti kezdeti rajongás a szurkolásból ered, és az alakulhat át egy profi karrierbe szerencsés esetben.

Azonban Torreirának most félre kell tennie szerelme tárgyát, a Boca Juniorst, mivel ő és jelenlegi klubja az utóbbi évek legfontosabb mérkőzésére készül. Hét nap múlva rendezik az Arsenal-Chelsea Európa-liga-döntőt.

Torreira.jpg Fotó: Europress/AFP

Az uruguayi eddig 11 EL-mérkőzésen szerepelt ebben az idényben, beleértve a Valenciával vívott elődöntő mindkét felvonását. 

Amennyiben Unai Emery csapata megnyerné a második számú európai kupasorozatot, úgy az Arsenal indulhatna a Bajnokok Ligájában, ami alapvetően más irányba helyezheti az Ágyúsok következő évadra vonatkozó terveit.

via Squawka


Hozzászólások