Premier League - Az Arsenal új kapitánya dühösen reagált a színfalak mögött meghúzódó problémákra
Az Arsenal új kapitánya dühösen reagált a színfalak mögött meghúzódó problémákra
Fotó: Europress/AFP

Az Arsenal új kapitánya dühösen reagált a színfalak mögött meghúzódó problémákra

Takács MártonTakács Márton
2019/11/16 14:01
Pierre-Emerick Aubameyang csapatkapitányi kinevezése megosztotta a csapat öltözőjét, ahol Unai Emerynek egyre több problémával kell szembenéznie. 

A gaboni támadót nemrégiben nevezték ki az Arsenal új csapatkapitányának, miután Unai Emery elvette a karszalagot az eddigi csékától, Granit Xhakától, miután a svájci középpályás verbálisan összecsapott a szurkolókkal a Crystal Palace ellen hazai pályán játszott 2-2-es döntetlen során. 

A balhézó svájci már nem az Arsenal csapatkapitánya, jövője kétségessé vált a klubnál | Hosszabbítás

Kedd este óta már nem Granit Xhaka az Arsenal csapatkapitánya, miután Unai Emery leváltotta látványosan balhézó játékosát erről a tisztségről. A svájci középpályás az öt fős kapitányi csoportból is kikerült, az új cséká pedig Pierre-Emerick Aubameyang lett. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Ágyúsok kapitánya a Premier League 10.


Reakciója széles körű felháborodást váltott ki, és Aubameyang azóta megörökölte tőle a kapitányi karszalagját, Emery a támadó „tapasztalatára és az öltözőben övezett tiszteletére” mondattal indokolta meg döntését.

A The Athletic állításai szerint Aubameyang kapitánynak való kinevezése azonban pont, hogy „megosztotta az öltözőt", míg az AFTV YouTube-csatornával - az Arsenal egyik szurkolói felülete - kapcsolatos közelmúltbeli kapcsolatai szintén súrlódást okoztak.

Aubameyangnak állítólag tetszett számos AFTV Instagram-hozzászólás, köztük egy, amely Emery-t kritizálta, és amely csapattársait nem hatotta meg, ám a 30 éves játékos most visszavágott.

A közösségi médiában Aubameyang ezt írta: "Épp hogy megérkeztem Gabonba, és már egy csomó baromságot hallottam. Azzal beszélek, akivel és amikor csak akarok, akkor is, ha valakinek ez nem tetszik."

rövid üzenetet ezután a középső ujj hangulatjele követte.

Az Arsenalnál a Portugáliában, a Vitoria Guimaraes otthonában elért szerény 1-1-es Európa-liga-meccs előtt jelentette be Emery a döntését, miszerint Aubameyangot nevezte ki Xhaka utódjának. A spanyol edző ragyogó értékelést adott Aubameyang öltözőbeli befolyásáról, és dicsérte a tapasztalatait.

"Ő a kapitány" - mondta Emery. "Mindenekelőtt emlékszem, hogyan végeztük el ezt a folyamatot korábban, mert tavaly Laurent Koscielny, Petr Cech, Aaron Ramsey és Nacho Monreal voltak a kapitányok."

Az Arsenal leváltott csékája talán már túl is van utolsó meccsén jelenlegi klubja színeiben | Hosszabbítás

Unai Emery, az Arsenal menedzsere nem tudja, hogy a leváltott csapatkapitánya, Granit Xhaka valaha pályára fog-e még lépni a klub színeiben, valószínűleg megbeszélés tárgya lehet a londoni egyesület vezetőinél, hogy januárban távozzon az Ágyúsoktól a svájci középpályás. Kedd este óta már nem Granit Xhaka az Arsenal csapatkapitánya, miután Unai Emery leváltotta látványosan balhézó játékosát erről a tisztségről.


"Ők távoztak a klubtól, Koscielny például az utolsó pillanatban. Még akkor eldöntöttem, hogy a személyiségjegyeik alapján új kapitányokat keresek. Granit Xhakával kezdtem, mert a képességei alapján vállalni tudta a kapitányi felelősséget. Aztán az ügye alapján úgy gondoltam, jobb neki, ha leváltom. A következő a sorban Aubameyang. A második Bellerin, a harmadik Lacazette, a negyedik pedig Mesut Özil.

"Az első azért Aubameyang, mert sok tapasztalata van, és tiszteletet élvez az öltözőben. Tavaly társgólkirály volt a  a Premier League-ben, és azt is tudom, hogy időre van szüksége ahhoz, hogy ezt a felelősséget 100%-ig tudja vállalni. Támogatni fogjuk őt. 

Minden játékosunk segíteni fogja a négy kapitányt, és támogatni fogjuk Aubát, mint első kapitányunkat, mert ő is tett egy további lépést a felelősség elérése érdekében."

Auba.jpg Fotó: Europress/AFP


via Squawka


Hozzászólások