Premier League - Az Arsenal leváltott csékája talán már túl is van utolsó meccsén jelenlegi klubja színeiben
Az Arsenal leváltott csékája talán már túl is van utolsó meccsén jelenlegi klubja színeiben
Fotó: Europress/AFP

Az Arsenal leváltott csékája talán már túl is van utolsó meccsén jelenlegi klubja színeiben

Takács MártonTakács Márton
2019/11/09 15:37
Unai Emery, az Arsenal menedzsere nem tudja, hogy a leváltott csapatkapitánya, Granit Xhaka valaha pályára fog-e még lépni a klub színeiben, valószínűleg megbeszélés tárgya lehet a londoni egyesület vezetőinél, hogy januárban távozzon az Ágyúsoktól a svájci középpályás.

Kedd este óta már nem Granit Xhaka az Arsenal csapatkapitánya, miután Unai Emery leváltotta látványosan balhézó játékosát erről a tisztségről. A svájci középpályás az öt fős kapitányi csoportból is kikerült, az új cséká pedig Pierre-Emerick Aubameyang lett. Nem volt tagja a londoniak Európa-liga-meccskeretének szerdán, és kijelentette, hogy nem fog játszani szombaton a Leicester ellen sem.

A balhézó svájci már nem az Arsenal csapatkapitánya, jövője kétségessé vált a klubnál | Hosszabbítás

Kedd este óta már nem Granit Xhaka az Arsenal csapatkapitánya, miután Unai Emery leváltotta látványosan balhézó játékosát erről a tisztségről. A svájci középpályás az öt fős kapitányi csoportból is kikerült, az új cséká pedig Pierre-Emerick Aubameyang lett. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Ágyúsok kapitánya a Premier League 10.Emery szerint a Xhaka-helyzet, amely akkor kezdődött, amikor a középpályás dühösen reagált a saját szurkolóinak füttyére, a múlt hónapban „nem segített” a csapat teljesítményén a pályán. Emery hozzátette, hogy az Arsenal gyengébb Xhaka nélkül, de azt mondta, hogy a svájcinak mentálisan is készen kell állnia arra, hogy "hordja az Arsenal mezét”, mielőtt visszatérhetne a csapatba. A Leicesterrel vívandó meccs zsinórban a negyedik lesz nélküle.

"Edzőként engem illet a felelősség a csapattal kapcsolatban. Szükségünk lenne egy olyan játékosra, mint Xhaka. De nem tudom, hogy fog-e még játszani nálunk." - nyilatkozta Emery.

"Nem tudom, mert ha fejben rendben lesz, hogy továbbra is segítsen nekünk, és továbbra is viselje az Arsenal mezét, akkor az idő adhat erre megoldást. Fontos, hogy most Xhaka nélkül is megoldjuk a feladatunkat. Később talán játszhat majd velünk ismét, talán nem. Folytatni fogjuk a munkánkat,, de a klub minden alkalommal tudja, hogyan gondolkozzon, és azt is, mit gondolok én erről a helyzetről."

Emery már beszélt arról is az Arsenal vezérkarával, hogy eladják-e Xhakát már januárban. "Igen, ezt is megkérdeztem. A klub ismeri a játékos döntését ebben a pillanatban, valamint az én véleményemet is erről a szituációról is. Most egy kicsit gyengébbek vagyunk nélküle ebben a helyzetben, mert kevesebb játékosunk is van a ő posztján."

Hét ok, amiért az Arsenalnak le kellene cserélnie gyengén teljesítő edzőjét | Hosszabbítás

2018 nyarán hálátlan szerepet vállalt el a megtépázott renoméját újjáépíteni szándékozó Unai Emery, hiszen az Arsenal történetének legnagyobb menedzserétől kellett átvennie a stafétát. Rá hárult az a feladat, hogy az Ágyúsok naiv, wengeri szemléletű játékát modernizálja és tartsa a lépést a Premier League elitjével. Ebből viszont csak a wengeri filozófiával való szakítást sikerült megvalósítania.

Xhaka ügye mellett az Arsenalnak meg kellett küzdenie Laurent Koscielny bojkottjával és távozásával, valamint azzal is, hogy Mesut Özilt és Sead Kolasinacot ki akarták rabolni még az előszezonban. Arra a kérdésre, hogy csalódott-e az idényben eddig történtekkel, Emery ezt válaszolta: "Igazából nem csalódtam a munkánkban. Igyekszem reális maradni, mert egyes tényezők nem segítették a legjobb érzelmi egyensúly elérését.

Úgy gondolom, hogy a szurkolók láthatták, hogy a csapatnak még többet kell fejlődnie a legjobb eredmények elérése érdekében. Azt üzenném nekik, hogy legyenek türelemmel. Bizonyos körülmények miatt nem segítettek nekünk, de igyekszünk a legjobb érzelmi egyensúlyt elérni a játékosoknál. A csapat erős. A játékosok nagyon jól dolgoznak, és szerintem elkötelezettek a mindennapi munkára, és folyamatos fejlődésre."

Mourinho szerződtetésével az Arsenal eladná a lelkét | Hosszabbítás

A Chelsea és a Manchester United egykori erősen megosztó személyiségű menedzserét, José Mourinhót is megemlítették egyik jelöltként, aki átveheti a leszerepelt Unai Emery helyét az Arsenal menedzseri posztján. Nem történhet meg, ugye? Az évek során tapasztalható összes, Arsene Wengert ért személyes támadás után José Mourinho neve szóba kerülhetett az Arsenalnál.

via The Telegraph

Hozzászólások