Premier League - Az Arsenal legendája szerint a klub francia védője a saját londoni örökségét kockáztatja drasztikus lépésével
Az Arsenal legendája szerint a klub francia védője a saját londoni örökségét kockáztatja drasztikus lépésével
Fotó: Europress/AFP

Az Arsenal legendája szerint a klub francia védője a saját londoni örökségét kockáztatja drasztikus lépésével

Takács MártonTakács Márton
2019/07/15 10:39
Az Arsenal hátvédje, Laurent Koscielny a saját örökségét kockáztatja az angol klubnál azzal, hogy visszautasította a csapattal való elutazást az idény előtti amerikai felkészülési tornára, mondja az Ágyúsok legendája, Ian Wright.

A londoni klub közleményt adott ki Koscielny ügyében, melyben csalódottságukat fejezik ki a játékos döntésével kapcsolatban. „Csalódottak vagyunk Laurent tette miatt, amely szembemegy a világos utasításainkkal. Bízunk benne, hogy megoldódik az ügy, további tájékoztatást nem adunk ezen a ponton.

A 33 éves védőnek a következő szezon végén lejár a szerződése az Arsenalnál, és a hírek szerint több francia klub is megkereste, például a Bordeaux, a Rennes és a Lyon. Koscielny 353 mérkőzést játszott eddig a londoni egyesület színeiben, mióta 2010-ben 10 millió fontért leigazolták őt a Lorient csapatától. Per pillanat ő az Arsenal csapatkapitánya, angol klubjánál ezért is rökönyödhettek meg azon, hogy megtagadta az amerikai túrán való részvételt. Talán éppen azért dönthetett így, mert távozni szeretne Londonból, néhány napja azt kérte a vezetőktől, bontsák fel a szerződését, de az angolok ezt nem tették meg, Koscielny ezért találhatta ki azt, hogy nem tart csapatával Amerikába.

Koscielny_2.jpg Fotó: Europress/AFP

"Ez nem jó példa a többieknek, az Arsenalnak valamit gyorsan tennie kéne" - mondta az Arsenal egykori legendás csatára, Ian Wright

Az Arsenal az ötödik helyen végzett a Premier League-ben és elveszítette az Európa-liga májusi döntőjét a Chelsea-vel szemben. Koscielny távozási szándéka érthető, ha azt vesszük, hogy kilenc év után szeretne visszatérni hazájába, ha már nem sikerült kivívni a Bajnokok Ligájában való indulás jogát, csak a francia bekk módszere ütheti ki a biztosítékot. 

A saját Youtube-csatornájára feltöltött videójában Wright még azt is elmondta, hogy "Ez az az időszak, amikor mindenki együtt akar lenni. Kemény idényen vagyunk túl, és a következő is az lesz, egy átmeneti időszakot él át a klub, fel kell zárkóznunk. Az, hogy a csapatkapitány megtagadja a szezon előtti túrán való részvételt kilenc éve tartó elképesztő szolgálat után, megsemmisítheti az örökségét. Az, hogy megtagadja a játékot egy olyan klubnál, amelyet eddig szeretett, zavarbaejtő. 

Te vagy az, akit a kapitányunknál választottunk, a vezetőnknek. Az új idény előtt vagyunk, és a kapitányunk megtagadja a felkészülési túrán való részvételt. Szerinted ez hogyan néz ki? 

Ez az, ami nem megy ki a fejemből. Imádkozom, hogy hamarabb megoldódjon az ügy, mintsem hogy késő legyen. Vajon megy vagy marad? Nagyon csalódott vagyok a döntésed miatt. Laurent, szeretlek, de rosszul döntöttél."

- címezte szavait Koscielnyhez Ian Wright.


via BBC

Hozzászólások