Premier League - Az Arsenal vezetőedzőjét a koronavírus sem akadályozza meg abban, hogy dolgozzon
Az Arsenal vezetőedzőjét a koronavírus sem akadályozza meg abban, hogy dolgozzon
Fotó: Europress/AFP

Az Arsenal vezetőedzőjét a koronavírus sem akadályozza meg abban, hogy dolgozzon

Takács MártonTakács Márton
2020/03/16 10:29
Mikel Arteta felesége elmesélte, hogy az Arsenal vezetőedzője jól érzi magát, és a koronavírus tünetei sem állítják meg abban, hogy folytassa a munkáját, otthonról. 

Lorena Bernal két nappal azután, hogy férje bejelentette, megfertőződött a vírussal, az Instagramra feltöltött videóban adott friss híreket Arteta állapotáról. 

Az Arsenal menedzsere is megfertőződött a koronavírussal | Hosszabbítás

Megfertőződött az újfajta koronavírussal (SARS-CoV-2) az Arsenal vezetőedzője - közölte az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő londoni klub, hozzátéve, hogy Mikel Arteta már karanténba is került. Ez az első ismert koronavírusos fertőzés a Premier League-ben. Az Arsenal csütörtök este bejelentette továbbá, hogy az egyesület első csapata játékosainak, több alkalmazottjának, az edzői stáb tagjainak is izolálniuk kell magukat.

Arteta, és a Chelsea szélsője, Callum Hudson-Odoi pozitív koronavírus-tesztje késztette arra a Premier League vezetőit, hogy a bajnokság küzdelmeit április 4-ig felfüggesszék. David Moyes, a West Ham menedzsere is önkéntes karanténba vonult, miután az előző hétvégén közvetlenül kapcsolatba lépett Artetával.

Bernal így nyilatkozott: "Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki üzeneteket, e-maileket, sms-eket küldtek és hívtak minket, és minden jót kívántak nekünk, tényleg elképesztő volt. Azt is megértem, hogy tudni akarja mindenki, mi folyik itt. A férjem jól érzi magát, jól van. Igaz, hogy a vírus tünetei jelentkeztek rajta, de ezek soha nem akadályoznák meg abban, hogy normál helyzetben dolgozzon."


"Éppen ibuprofent vagy paracetamolt vett volna be, és tényleg így ment volna be dolgozni, mert semmi különös baja nincs. Némi hőemelkedés és fejfájás, de ennyi. Ez a tapasztalata. A gyerekeim és én is jól vagyunk. Látszólag a vírus nem halálos. Lehet, hogy bizonyos mennyiségű ember számára az, de a többség enyhe tünetekkel megy keresztül ezen."

Bernal elmesélte, Arteta jelenleg is dolgozik, mérkőzéseket néz és elemez, taktikai megbeszéléseket folytat a kollégáival, akikkel azon dolgoznak, hogy a Premier League kényszerű leállása után minél zökkenőmentesebben térhessenek vissza a játékosok és a stáb tagjai is a napi rutinba.

Pénteken Arteta közzétett egy nyilatkozatot, amelyben egy nappal a pozitív teszt bejelentése után azt írta, hogy "jobban érzi magát". Az Arsenal első csapatának játékosai kedd óta nem érintkeztek Artetával. A játékosok a csütörtöki diagnosztizálás előtti szerdán voltak éppen szabadnaposak.

Az Angol Futball-liga (EFL) a pénteki rendkívüli ülésén arról határozott, hogy a labdarúgó Premier League összes mérkőzését elhalasztják április 4-ig. A koronavírus-járvány viharos terjedése miatt április 3-ig nem rendeznek mérkőzést a Premier League-ben, és minden egyéb professzionális bajnokságban sem. Az angol labdarúgó-bajnokság irányítóinak tervei szerint a bajnokság április 4-től folytatódnak az akkori orvosi tanácsok és a megfelelő feltételek figyelembevételével. Az EFL a bejelentéssel együtt közölte, hogy a lépést azután tették meg, miután több klub is jelentett koronavírusos fertőzöttet.

Leáll a Premier League április elejéig | Hosszabbítás

Az Angol Futball-liga (EFL) a pénteki rendkívüli ülésén arról határozott, hogy a labdarúgó Premier League összes mérkőzését elhalasztják április 4-ig. A koronavírus-járvány viharos terjedése miatt április 3-ig nem rendeznek mérkőzést a Premier League-ben, és minden egyéb professzionális bajnokságban sem. Az angol labdarúgó-bajnokság irányítóinak tervei szerint a bajnokság április 4-től folytatódnak az akkori orvosi tanácsok és a megfelelő feltételek figyelembevételével.

via Sky Sports


Hozzászólások